Podali jsme dobrý výkon. Ty dva body jsou super, hodnotí zápas Tomáš Harkabus

26.09.2021 / Natálie Poláčková

Hokejisté Jihlavy předvedli ve Vrchlabí skvělý výkon. Již od začátku bylo jasné, že síly týmů jsou velice vyrovnané. První branka padla na straně Vrchlabí v 17. minutě. Dukla ale na odpověď dlouho nečekala, protože o 2 minuty později přesně vystřelil Tomáš Harkabus. „Myslím si, že jsme podali dobrý výkon. Jen škoda těch šancí, které jsme neproměnili. Mohlo být rozhodnuto dřív,“ říká Tomáš Harkabus, střelec rozhodující branky.

I díky rychlému vyrovnávacímu gólu Tomáše Harkabuse si Dukla dokázala udržet stav zápasu 1:1. Na obou stranách měly týmy velké šance, ale gólmani nechtěli za svá záda pustit ani jeden zbytečný kotouč. „Gólmani chytali oba výborně. Maks nás tam podržel, bylo tam nespočet šancí, které měli. Ukázal nám svojí kvalitu a zachytal výborně,“ chválí Harkabus s úsměvem Zhukova. Na ledě mohli fanoušci vidět nejen dobrý, ale zároveň hodně rychlý hokej. „Vrchlabí je celkem nepříjemné. Dobře bruslí a tady doma je ženou diváci, takže se proti nim hraje špatně,“ míní forward.

Šikovný útočník si během 4 zápasů připsal prozatím 2 body a jeden nájezd. Právě on společně s Tomášem Čachotským, který vstřelil vyrovnávací nájezd, byli jediní, kdo se v tomto zápase za Duklu prosadil. „Věděl jsem, že Soukup na začátku hodně vyjíždí, takže jsem si ho chtěl trochu zpomalit, aby trochu zmrznul. On ale vyjel trochu více, než jsem čekal, takže jsem udělal trochu něco jiného, než jsem chtěl, ale se štěstím mu to prošlo pod lapačkou,“ shrnul rozhodující nájezd „Harky“. Dukla hrála v zápase celkem 9 oslabení, ale ani v jednom nedovolila soupeři vsítit branku a udržela si tak během 4 zápasů oslabení bez inkasované branky. „Výborně blokujeme střely, je tam velká obětavost. To co nezblokujeme chytí Maks. Doufám, že je budeme hrát takhle dobře dál,“ hodnotí jihlavské oslabení Harkabus.

Jihlava doma odehrála zatím dva zápasy, oba byli vítězné. První odehrála Dukla proti Vsetínu, ten skončil vítězným skórem 3:0. Ten druhý proti Přerovu, nad kterým vyhráli 3:1. Další domácí zápas čeká Duklu ve středu 29.9. v 17:30 proti Litoměřicím. „Doufám, že lidi po téhle corona virové situaci začnou chodit víc a víc. My se budeme snažit vyhrávat a předvádět dobrý hokej stejně jako loňskou sezónu,“ ukončuje pozvánkou na další zápasy rozhovor.

Tomáš Harkabus po výhře 2:1 po sn. nad Vrchlabím

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Stadion Vrchlabí – HC Dukla Jihlava 1:2 sn.

Autor videa: HokejkaTV