Staronové jméno do obrany. Dukle vypomůže obránce Daniel Kolář

06.10.2021 / Tomáš Lysý

Před dvěma týdny se udál pohyb na trase Jihlava – Litvínov, kdy za VERVU v extralize naskočil jihlavský útočník Filip Helt. Nyní proběhne i pohyb v kádru na opačné straně. Dukle totiž v utkání proti Třebíči vypomůže obránce Daniel Kolář, který v červenožlutém dresu strávil poslední dvě sezony a v té uplynulé dokonce zastával funkci zástupce kapitána. Devětadvacetiletý zadák, který se rozhodně nebojí přitvrdit, již absolvoval se staronovými spoluhráči trénink a navečer bude připraven pomoct červenožlutým k dalšímu bodovému zisku.

Rodák z Prahy si prošel mládežnickými týmy Chomutova, v juniorce byl kapitánem. První zkušenost s dospělým hokejem nasbíral v Bílině (druhá liga, sezona 2011/2012), o rok později pak v druholigovém Klášterci a v prvoligové Kadani. Během sezony 2013/2014 sbíral zkušenosti převážně ve druhé lize ve Vrchlabí, nastupoval také za Bílinu a v první lize za Beroun. O rok později už nastupoval pravidelně v první lize za Havlíčkův Brod, zkusil si také krátce druholigovou Techniku, Pelhřimov a Hodonín.

Ročník 2015/2016 odehrál prakticky celý v Hodoníně, ovšem lehce nakoukl do Prostějova. V dresu Jestřábů pak strávil následující tři sezony a jeden zápas odehrál i za extraligové Pardubice. Před sezonou 2019/2020 přešel do Dukly Jihlava, za kterou odehrál rovných 100 zápasů při bilancí 11 gólů a 14 asistencí. Již v uplynulé sezoně naskočil do devíti utkání za extraligový Litvínov, který si jej před tímto ročníkem vytáhl. Za VERVU odehrál během nové sezony čtyři utkání.

Takto se Daniel Kolář radoval z jedné ze svých branek v jihlavském dresu. Třeba v této sezoně přidá další. Foto: Nela Dittrichová