0:4
(0:3, 0:0, 0:1)

Ústí opět rájem, Dukla totiž vyhrála na ledě Slovanu poosmé v řadě

13.10.2021 / Tomáš Suchánek

Na rozdíl od posledního zápasu se hráčům Dukly tentokrát první třetina povedla na jedničku. Po pětatřiceti sekundách se trefil Tomáš Havránek, v páté minutě při vlastním oslabení zaúřadoval Jakub Illéš a stejný hráč vstřelil o sedm minut později další branku. Ve druhé části hry branka nepadla a Dukla si tak držela tříbrankový náskok. Hned na úvod třetí části se poprvé v sezoně trefil i Filip Eliáš a o třech bodech pro Duklu bylo rozhodnuto! Jihlava tak vyhrála 4:0 a gólman Adam Wolf vychytal čisté konto.
13.10.2021 18:00, Chance Liga - 11. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem

Hamalčík – Š. Havránek, Drtina (A), Přindiš, Trefný, Weinhold, Vladimír Brož (A), Záruba – Tůma, Vrdlovec, Trávníček (C) – Bílek, Milfait, Bláha – Kulhánek, Grim, Ondřej Bláha – Ouřada, Čermák, Jouza
0

HC Dukla Jihlava

Wolf – Bilčík, Mareš, Dvořák, Kolář, Eliáš, Niko, Dundáček – Harkabus (A), Seman, T. Havránek – Lichanec, Skořepa (C), Illéš – Helt, Zadražil, Fronk – Houška, Juda, Vítězslav Brož
4
Branky a nahrávky: 1. T. Havránek (Harkabus, Seman), 5. Illéš (Skořepa), 12. Illéš (Lichanec), 42. Eliáš (Zadražil, Helt). Rozhodčí: Jechoutek, Čáp – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 854. Střely na branku: 20:27. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Zápas s Duklou nezačal pro domácí Slovan zrovna nejlépe. Hned po pětatřiceti vteřinách po úvodním buly předvedla Jihlava akci až do kuchyně a Tomáš Havránek ranou do odkryté branky překonal Hamalčíka – 0:1! V páté minutě bylo pro domácí ještě hůře. U oslabení unikl domácí obraně Jakub Illéš a zvýšil vedení hostů – 0:2! Svou dobrou hru korunovala Dukla i v minutě dvanácté, když se po pěkné stahovačce radoval opět Jakub Illéš – 0:3! Domácí o sobě dali vědět až minutu před koncem první třetiny, ale šikovnou teč Daniela Vrdlovce vyrazil svým betonem brankář Wolf. Do kabin se šlo tak za stavu 3:0 pro jihlavskou Duklu.

Druhou třetinu zahájil velkou šancí domácí Slovan. Akci dvou na jednoho v podání Trávníčka a Vrdlovce však skončila pouze faulem v poslední chvíli na druhého jmenovaného. Těsně po polovině hrací doby mohli zvýšit naopak své vedení hosté. Tomáše Havránek však ranou z mezikruží druhou branku v utkání nepřidal. Slovan se nemohl radovat ani v pětatřicáté minutě, když slušná dorážka Martina Tůmy skončila těsně vedle jihlavské branky. Ve druhé třetině tak fanoušci branku neviděli a zůstal stav stejný 3:0 pro Duklu.

Pokud chtěl Slovan ve třetí části utkání zdramatizovat, plán mu překazil hned ve druhé minutě závěrečné periody Filip Eliáš. Ten si zpracoval kotouč mezi kruhy a zamířil podél pravého betonu Petra Hamalčíka – 0:4! Dukla i nadále dominovala, ale Seman pověstného bůra svou ranou nenadělil, Hamalčík Slovan podržel. Šest minut před koncem mohl korigovat stav Daniel Vrdlovec, ale brankář Wolf vytáhl parádní zákrok a držel domácí hokejisty na nule.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Dneska to hodnotíme hodně špatně. Strašně špatný vstup do utkání. První střídání, pak myslím, že čtvrté střídání ve vlastní přesilovce v desáté minutě už to je 0:3 a stěží jsme dohráli třetinu bez dalšího inkasovaného gólu. Od té druhé třetiny jsme se tak trochu zvedli, ale hokej se bez branek vyhrát nedá. A my akorát můžeme pogratulovat Jihlavě k vítězství.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dnešní utkání rozhodla každopádně první třetina, která se vyvedla a vyhráli jsme ji 3:0. Opravdu jsme tu první třetinu kontrolovali jak herně tak i pohybem, jelikož domácí špatně bruslili a nám to prostě sedlo. První třetina byla rozhodující. Zbytek zápasu se to vyrovnalo. Domácí se dostávali do šancí, my taky, ale myslím, že v té třetí třetině jsme to už kontrolovali a přidali jsme tu jednu branku, ale chvílemi jsme dělali vše proto, aby Adam Wolf neudržel nulu, ale samozřejmě podal výborný výkon a za to jsme rádi.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie