3:5
(1:2, 1:1, 1:2)

Ani díky strhujícímu závěru se Jihlavě nepodařilo přerušit sérii domácích proher

16.10.2021 / Natálie Poláčková

Hokejisté Dukly nedokázali zvrátit smůlu v domácích zápasech, a i přes velkou snahu vítězí Havířov, který si odváží domů tři cenné body. Dukla musela vždy dohánět dvougólový rozdíl a v poslední třetině už se jí nepovedlo vstřelit potřebný počet branek. Ani góly Skořepy, Dundáčka a Fronka nepomohly Dukle k výhře, takže doma prohrála počtvrté v řadě, tentokrát 3:5.
16.10.2021 17:30, Chance Liga - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Bilčík, Dundáček, Dvořák, Niko, Eliáš – Havránek, Seman, Harkabus (A) – Illéš, Skořepa (C), Lichanec – Fronk, Zadražil, Helt – Brož, Juda, Cachnín
3

AZ Heimstaden Havířov

Štipčák – Chroboček, Hlaváč, Valenta, Mrowiec, Korím, Pastor – Doktor, Pechanec, Bednář – Dostálek, Hudeček (A), Severa – Kratochvil, Paś, Maruna (C) – Mrva, Stuchlík, Hrubec
5
Branky a nahrávky: 12. Skořepa (Lichanec, Mareš), 28. Lichanec (Dundáček, Havránek), 50. Fronk (Zadražil) – 5. Doktor (Pechanec), 9. Bednář (Hlaváč), 22. Pechanec, 46. Doktor (Hudeček, Chroboček), 60. Doktor (Bednář). Rozhodčí: Robert Čech, Tomáš Horák - Jan Kleprlík, Jan Vašíček. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1044. Střely na branku: 31:18. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.

Průběh utkání

V první třetině otevřel ve 4. minutě skóre Havířov. O další čtyři minuty později se prosadil při přečíslení Lukáš Bednář, který posunul Havířov na dvougólové vedení. Ještě před odchodem do kabiny se podařilo snížit Josefu Skořepovi, který se po úniku dokázal prosadil. Dalších několik šancí na obou stranách nedokázal ani jeden tým využít a skóre zůstalo 1:2.

Druhá část přinesla na každé straně jednu vsítěnou branku. Jako první znovu posunul Havířov do dvoubrankového vedení Antonín Pechanec. Právě on se prosadil při hře 4 na 4. Dukla nemusela na snižovací gól čekat moc dlouho a v čase 27:07 se po střele Havránka podařilo dorazit kotouč do brány Peteru Lichancovi. Jihlava i přes další šance v přesilovce před koncem druhé periody odcházela do kabiny s jednogólovým mankem.

Ani třetí perioda nebyla bez branky. První vstřelil na straně Havířova Jakub Doktor. Havířov opět odskočil na rozdíl dvou branek. To si ale Dukla nenechala líbit a Jiří Fronk snížil třetí brankou Dukly skóre na 3:4. Dukla měla v přesilovce hodně šancí, ale ani jedna v bráně neskončila. V posledních dvou minutách zkoušela Jihlava hru bez gólmana, ale ani ta jim nepomohla. Ba naopak, právě díky prázdné bráně si zkompletoval hattrick Jakub Doktor a zápas tak skončil lépe pro Havířov.

Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (AZ Heimstaden Havířov): Přijeli jsme sem s velkýmm respektem, jelikož Dukla má silný tým podpořený gólmanem. Začali jsme dobře a dali jsme první dva góly. Dukla pak snížila a stupňovala tlak, ale první třetina byla z naší strany velmi slušná. Ve druhé jsme se i kvůli oslabením dostali pod tlak. Natěstí jsme ale nedostali vyrovnávací gól. Vždycky jsme soupeři odskočili a ten nás paradoxně vždy stáhl o gól. Ve třetí třetině jsme zase odskočili. Závěr byl hektický a jsme šťastní za tři body. Soutěž jsme špatně rozjeli a třech bodů z Jihlavy si hodně ceníme.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Můžeme pouze soupeři pogratulovat, jelikož vítězství jsme si nezasloužili a zhodnocení jedním slovem je ostuda. Prohráli jsme čtyřikrát v řadě doma a fanouškům se můžeme jen omluvit za to, co nyní doma předvádíme. Prvních pět minut zápasu jsme byli pořád na puku a u soupeře, ale hned prvního brejku dostaneme gól, kdy neobsadíme hráče před brankou. Při druhé brance nahrajeme Havířovu do přečíslení tři na jednoho, které soupeř vyřešil parádně. Třetí inkasovaný gól byl po ztrátě na útočné modré čáře. Nestihneme vystřídat a než situaci dobruslíme, vznikne samostatný únik. Je to pořád dokola, jako kolovrátek. Chyby, které děláme, se nesmějí stávat, pokud chceme být úspěšní. Bohužel jsou to individuální chyby, které nás strašně sráží dolů. Když už se pak do nějaké šance dostaneme, tak jsme v takovém rozpoložení, že jí nevyužijeme. Opravdu jsme si dnes nezasloužili vyhrát.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie