Informace k zamlžování a orosení plexi skel během zápasů A-týmu

12.10.2021 / KLUB

Vedení klubu zaznamenalo během předchozích utkání stížnosti fanoušků k zamlžování plexi skel během zápasů A-týmu a tudíž i horšímu výhledu např. ze spodních řad ochozů na sezení. Níže najdete vyjádření. Zároveň prosíme fanoušky o pochopení a trpělivost vzhledem ke stáří CZ LOKO Arény a vyšším teplotám, které během začátku nové sezony vždy panují.

„Vnímáme podněty části fanoušků, kteří připomínkovali, že během úvodních utkání A-týmu se často zamlžují plexiskla a ze spodních řad na sezení je horší výhled. Bohužel nemáme odpovídající odvlhčování a odvětrávání,“ sdělil jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Častější stírání plexi skel nepomůže, protože ta se znovu rychle orosí vzhledem k teplejšímu počasí a chladu od ledové plochy. „Zároveň nemáme lidské kapacity a prostor na častější stírání plexi skel. Opravdu nevíme, jak ještě lépe udržet současný stav stadionu při životě,“ posteskl jednatel klubu.

Zamlžování plexi skel souvisí i s otevřenými vstupy do CZ LOKO Arény, na které klub často apeluje. Vzhledem k aktuálnímu počtu návštěvníků zápasů A-týmu nejsou v provozu všechny vchody, ovšem při případných vyšších návštěvách vedení klubu rádo otevře všechny vstupy. „Když se otevře kompletně vstup C směrem z parku Smetanovy Sady, proudí v těchto dnech a týdnech do stadionu výrazně teplejší vzduch a zamlžování je ještě horší. Ze zkušeností ale víme, že až teploty začnou klesat, zamlžování a orosení odezní,“ upozornil Bedřich Ščerban.

„Fanouškům se omlouváme za tyto komplikace. Samozřejmě nás to mrzí. Víme, že až bude nový stadion, nebudeme muset tyto problémy řešit. I tohle je další z důvodů, proč tak vehementně bojuji za stavbu nové multifunkční arény, kde budou mít návštěvníci odpovídající komfort a pohodlí,“ dodal jednatel Dukly Jihlava.