Finský obránce Antti Kauppila skončil v Dukle

25.10.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavský kádr opouští obránce Antti Kauppila. Jednatřicetiletý obránce byl prvním Finem v historii Dukly, ovšem červenožluté barvy hájil v mistrovských zápasech pouze necelé dva měsíce. Smlouva, uzavřená na tři měsíce s následnou opcí, tak končí. „Antti nás sám požádal o ukončení spolupráce. Do budoucna mu přejeme hodně štěstí,“ říká trenér Dukly Viktor Ujčík. Sympatický Seveřan byl v klubu spokojen s celou organizací klubu i s přístupem v kabině, ovšem nezapadl do stylu hokeje, kterým se chce Dukla prezentovat.

Antti Kauppila naskočil v Dukle do osmi zápasů, ve kterých zapsal čtyři body. Branku vstřelil v utkání šestého kola Chance ligy proti Litoměřicím, kdy v závěru z přesilovky snižoval na konečných 3:5. Asistence zapsal i předtím doma proti Přerovu, na ledě Vrchlabí a naposled v derby s Třebíčí. Postupem času se ale propadal sestavou a nakonec skončil mimo sedmičku obránců, kteří byli nominováni k zápasům.

Dukla děkuje Anttimu za odvedené služby i za sympatický přístup a přeje hodně štěstí do budoucna v hokeji i v osobním životě.

Antti Kauppila během utkání doma s Litoměřicemi, ve kterém vstřelil branku. Foto: Nela Dittrichová