4:5
(1:2, 3:1, 0:2)

Odveta Dukle nevyšla a Slavia si odváží tři body

27.11.2021 / Natálie Poláčková

V rámci 24. kola se v Jihlavě uskutečnil zápas mezi Duklou a Slavií, ze kterého vyšel lépe hostující celek. Jihlava vedla ve čtvrté minutě trefou Fronka, ale Slavia do pauzy otočila stav. Na konci druhé třetiny to už vypadalo, že to červenožlutí zvládnou, trefil se totiž Miroslav Juda, Daniel Kowalczyk a Vladislav Houška, ale opak byl pravdou a Slavia dokázala ve třetí třetině obrátit skóre na konečný výsledek 4:5. Přerušuje tak sérii domácích vítězství Dukly.
27.11.2021 17:30, Chance Liga - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík (A), Zeleňák, Mareš, Eliáš, Kowalczyk, Niko, Kabelka – Havránek, Lichanec, Fronk – Seman, Skořepa (C), Illéš – Cachnín, Juda, V. Brož – Harkabus, Houška, Berčík
4

HC Slavia Praha

Málek – Krejčí, Veber, Duda, Zelingr, Hejda, Hovorka, Havel – Poletín (C), Machač, Bílek – Vlček, Žejdl, Kern – J. Brož, Pšenička, Šteiner – Petrov, Doležal (A), Vracovský
5
Branky a nahrávky: 4. Fronk (Havránek, Lichanec), 27. Juda (Cachnín), 36. Kowalczyk (Harkabus, Seman), 37. Houška (Berčík, Harkabus) – 8. Vlček (Žejdl, Veber), 17. Žejdl (Vlček, Kern), 39. Šteiner (J. Brož, Pšenička), 49. Šteiner (J. Brož, Pšenička), 59. Kern. Rozhodčí: Valenta, Hucl - Měkýš, Polák. Vyloučení: 2:4, navíc Mareš (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 718. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:5.

Průběh utkání

Již začátek zápasu byl hodně aktivní. Týmy si vytvářely šance, ale gólmani je úspěšně kryli. Jako první se v čase 3:45 prosadil domácí útočník s číslem 54, Jiří Fronk, který se po střele z před brankového prostoru prosadil. Vedení Dukly ovšem dlouho netrvalo a o několik minut později padla branka za záda Zhukova z hole Filipa Vlčka, jehož pokus proklouzl mezi betony. Poslední gól v této části byl z hokejky Lukáše Žejdla, ten byl hodně sporný, ale rozhodčí ho uznali. Dukla si v průběhu třetiny vytvořila šance, největší měl Havránek a Cachnín, ale hostující gólman Málek úspěšně zasáhl.

Druhou dvacetiminutovku začala Dukla v oslabení. Ačkoliv Slavia hrála přesilovku, tak se Jihlava dostala do několika střel, všechny ale zastavil Málek. I Slavia měla šance, ty pro změnu pokryl Zhukov. Dukla srovnala skóre po brance Miroslava Judy, který v otočce skvěle vystřelil. Následná branka červenožlutých hokejistů padla v čase 35:25, kdy od modré vypálil tvrdou střelu Daniel Kowalczyk. Dukla vedla 3:2. To jim ale nestačilo a o minutu a 25 vteřin později se prosadil střelou z před brankového prostoru Vladislav Houška, který poslal Duklu na dvougólový rozdíl. Ještě před odchodem do kabiny ale snížil rozdíl David Štainer proti jehož střele neměl Zhukov šanci.

Poslední perioda zápasu byla nakloněna spíše na stranu Slavie. Dukla se sice dostávala do hodně šancí, ale Málek se rozhodl další za svá záda nepustit. To se ale nedá říct o Zhukovovi. Ten i přes veškerou snahu dostal za svá záda srovnávací branku od Davida Štainera v čase 48:02. Následně se snažila Slavia všemi možnými způsoby navýšit stav zápasu, a to se jim také po chybě Dukly povedlo. Ke kotouči se dostal Jan Kern a ten dokázal dostat kotouč za brankovou čáru Jihlavy. Červenožlutí ještě zkoušeli hru bez gólmana při přesilové hře, ale nevyšlo to a Slavia si odváží domů plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Nepovedl se nám vstup do zápasu. Hned zkraje jsme prohrávali 0:1, naštěstí jsme do konce třetiny průběžný stav otočili. V závěru první třetiny a ve druhé části nám pokračovala pětiminutová přesilovka a byla chyba, že jsme jí nevyužili. Zápas mohl vypadat jinak. Byl to bláznivý zápas se strašným množstvím chyb z obou stran a vyhrál asi šťastnější.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jak bylo řečeno, prostě zápas byl o chybách a my jsme v závěru udělali o jednu více. Tím pádem jsme zápas ztratili. Slavia do utkání vlétla hodně aktivně. Hrál se rychlý hokej s množstvím soubojů. Dokázali jsme dát první gól, ale pak jsme se dostali do situace, kdy jsme prohrávali. Otočili jsme, vedeme 4:2, ale nemůžeme si dovolit tolik chyb, navíc Maks ještě nějaké gólovky soupeře pochytal. Řekli jsme si v kabině, že tohle je prostě špatně a takový zápas si nemůžeme doma dovolit. Jsme rádi, že i přes omezení přijdou nějací diváci, a my předvedeme takový chaos na ledě. Měli jsme hrozné problémy s tím, že jsme si pořád vraceli puku zpátky, vzadu jsme hru překombinovávali místo toho, abychom hru hned posílali dopředu. Tím jsme dostávali soupeře na koně, protože on po nás šel jedním druhým hráčem, dostal se na puk a motal nás ve třetině. Máme před sebou spoustu práce, ve středu máme před sebou těžký zápas na ledě Třebíče a my určitě musíme hrát úplně jinak, abychom mohli pomýšlet na úspěch.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie