Za výhru jsme fakt rádi, říká útočník Tomáš Harkabus

09.12.2021 / Tomáš Lysý

Nepříznivá série konečně zlomena. Před pěti lety prohrála Dukla pět zápasů v řadě a tyto nezdary zlomila utkáním proti Prostějovu. Tentokrát se psal stejný příběh, pouze s dvěma rozdíly. Jihlava prohrála čtyřikrát za sebou a na vítěznou vlnu se naladila také proti Prostějovu, ale na ledě soupeře. „Vedli jsme v závěru 5:3 a nechali jsme si zápas vyrovnat. Byla by pro nás určitě ztráta, kdybychom nevyhráli. Pro nás dobré tři body. Šli jsme si za nimi od začátku a udělali jsme je,“ říká dvougólový útočník Tomáš Harkabus.

Jedenáct branek v jednom utkání je velký počet. Nehledě na to, že čtyři z nich padly v posledních deseti minutách zápasu. I přes gólové hody navíc brankáři na obou stranách další gólovky pochytali. „Utkání bylo fakt plné šancí. Párkrát jsme netrefili prázdnou bránu, Maks taky pochytal šance soupeře. V zápasu mohl padnout daleko větší brankový počet,“ sděluje útočník Tomáš Harkabus, který sám dvě branky dal. Zejména při jeho brance na 5:3 v 55. minutě se zdálo být vše jasné. „Dobře jsme kombinovali u soupeře v pásmu. Kuba Illéš mi dal puk křížem přes celé pásmo. Já jsem dal gólmanovi bekhend do brány. Chybělo pár minut do konce a říkali jsme si, že utkání dohrajeme bez chyb. Nechci to moc hodnotit, jsme fakt rádi za výhru,“ těší jihlavského útočníka.

Prostějov ale rychle snížil a při vyloučení právě Tomáše Harkabuse – a při hře bez gólmana – vyrovnal stav. Pak si ale vzala slovo druhá jihlavská formace a v času 58:32 padla z hole Jakuba Illéše rozhodující branka. „Puk šel o mantinel, Pepa o něj zabojoval, Kuba Illéš suprově objel branku a puk do ní dotlačil. Euforie! Byla minuta a půl do konce a pak už jsem zápas díkybohu udrželi,“ těší Harkyho.

Škoda jen, že do ochozů nemohlo více fanoušků. Přece jen, gólové hody by rádo vidělo více než maximální počet 1000 diváků, který je kvůli nouzovému stavu povolen. Navíc v hledišti byla sotva polovina této cifry. „Pro diváky to byla asi pěkná podívaná, pro trenéry a pro nás už to tak pěkné nebylo. Vést tři minuty před koncem o dva góly, nechat soupeře vyrovnat a vzápětí dát na 6:5... Pro diváky asi pěkné a pro nás zaplaťpánbůh, že jsme utkání konečně urvali,“ dodává hokejista, který má letos bilanci 7+11 ve dvaadvaceti zápasech. Tak ať to vyjde i v sobotu proti Ústí.

Tomáš Harkabus po výhře v Prostějově

Autor videa: Tomáš Lysý