Duklu posílí dva hráči z Moravy, útočník Petr Beránek a obránce Filip Haman

03.05.2022 / Daniel Lhotský

Zkušený útočník z Chance ligy a mladý obránce z mezinárodní ICE ligy. Duklu pro nadcházející sezonu posílí útočník z Prostějova Petr Beránek (na obrázku) a obránce Znojma Filip Haman. Oba hráči si zahráli i v extralize a v Chance lize za sebou mají více než stovku startů. Na soupisce Dukly tak aktuálně figurují čtyři brankáři, šest obránců a devět útočníků. Další nová jména v kádru či podepsané hráče budeme zveřejňovat na webu a sociálních sítích klubu.

Petr Beránek

Petr Beránek už jako mladý odešel do Finska, kde nastupoval za mládežnické týmy Tappary. Odtud se dostal i do kanadské juniorské soutěže OHL, do slavné NHL se ale nedostal. Po návratu z Kanady si Beránek zahrál několikrát rakouskou EBEL v dresu Znojma, dostal se i do extraligy, kde mu dal v 63 zápasech příležitost Mountfield HK. Prošel také několika týmy Chance ligy. Do Dukly přichází po vydařené sezoně v Prostějově, kde se stal klíčovou postavou týmu a za celou sezonu posbíral 31 bodů za 18 gólů a 13 asistencí. V týmu Jestřábi Prostějov patřil k těm nejproduktivnějším z celého týmu a pravidelně nastupoval v první formaci.

„Je to hráč střední generace, který v kariéře ukázal, že umí být produktivní. Věříme, že na to naváže a přinese zase trochu jiný element do hokeje, který Viktor Ujčík s týmem hraje,“ komentoval novou posilu do útoku sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Petr Beránek na eliteprospects.com

V loňském roce v říjnu nastoupil Petr Beránek proti svému budoucímu týmu ještě v dresu Prostějova. V 10. kole Chance ligy dal Dukle gól a pomohl tak Prostějovu k výhře 4:1. Foto: Nela Dittrichová

Filip Haman

Mladého obránce Filipa Hamana si již v dorostu z Warrioru Brno vytáhl extraligový Třinec. Podobně jako Beránek dostal díky dobrým výkonům v dorostu a juniorce několikrát pozvánku do mládežnických výběrů národního týmu. V úvodu své kariéry v dospělém hokeji pak pravidelně nastupoval za Frýdek-Místek a v 11 zápasech dostal příležitost v týmu aktuálního mistra extraligy. Po konci ve Frýdku-Místku se přesunul z Chance ligy do Znojma, se kterým hrál rakouskou ICE ligu. V té sice nedosáhl na oslnivé statistky, realizační tým Dukly ovšem věří, že Haman dokáže v červenožlutém dresu navázat na skvělé výkony z Frýdku-Místku a stane se důležitou součástí týmu.

„Jde o ofenzivního, bruslivého a šikovného obránce s dobrou rozehrávkou a hokejovým myšlením. Víme, že za sebou má ne zcela vydařenou sezonu ve Znojmě. Přesto věříme, že naváže na výkony z Frýdku-Místku,“ dodal sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Filip Haman na eliteprospects.com

Také Filip Haman (na snímku vlevo) si už zahrál proti Dukle v sezoně 2020/21. V době, kdy na zimní stadiony měli vstup fanoušci zakázán. Foto: Nela Dittrichová

Aktuální soupiska HC Dukly Jihlava

Brankáři: Adam Beran, Adam Černý, Filip Maláč, Adam Wolf
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Filip Haman, Marek Chvátal, Daniel Kowalczyk, Martin Matějíček
Útočníci: Petr Beránek, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Hynek Peš, Filip Seman, Josef Skořepa, Otakar Šik