Útok Jihlavy posílí Radek Pořízek, který se hned zapojil do letní přípravy

25.05.2022 / Tomáš Lysý

Trenéři Viktor Ujčík a Karel Nekvasil přivítali na zahájení letní přípravy několik nových tváří. Jednou z ní je pětadvacetiletý útočník Radek Pořízek, který v uplynulé sezoně působil v Sokolově a Porubě. V druhé nejvyšší české hokejové soutěži má odehráno již přes dvě stě zápasů. „Radka bereme jako bruslivého hráče, který nevypustí jediné střídání a bude soupeři hru znepříjemňovat. Jeho výhodou je zároveň univerzálnost, kdy ho trenéři mohou využít v různých herních situací,“ hlásí sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Rodák z Bohumína je odchovancem karvinského hokeje. Jako mladší dorostenec ale přešel do Havířova, kde nastupoval v mládežnických extraligách. V sezoně 2013/2014 také v AZetu dostal první šanci mezi seniory. V dalších dvou sezonách nastupoval v mladoboleslavské juniorce. Před sezonou 2016/2017 se vrátil do Havířova, kde zaznamenal první prvoligové body. Ve 40 zápasech jich posbíral osm (3+5). V dresu AZetu nastupoval i další tři sezony a zejména ročník 2018/2019 se mu povedl, v 57 zápasech se totiž prosadil patnáctkrát a přidal osmnáct nahrávek.

Před sezonou 2020/2021 přešel do Poruby, které pomohl až do semifinále play-off 20 body (10+10). Loňský ročník sice začal v Sokolově, ale v polovině ledna se vrátil zpátky do Poruby. Nevydařený ročník ostravského týmu ale nezachránil ani on, ambiciózní klub se totiž nedostal ani do předkola play-off. V Jihlavě bude mít jistě větší ambice!

Radek Pořízek (vepředu) na prvním tréninku Dukly v ZEUS Power House. Vzadu přihlíží Daniel Kowalczyk (v červeném) a další útočná posila Otakar Šik. Foto: Tomáš Lysý