Hokejisté Dukly zakončili první týden přípravy výběhem sjezdovky

27.05.2022 / Vladimír Šťastný

Neoblíbenou suchou přípravu začali hokejisté jihlavské Dukly pod vedením trenérů Viktora Ujčíka, Karla Nekvasila a Lukáše Sáblíka v pondělí 23. května v posilovně Zeus Power House kondičního specialisty Miroslava Skály. Pět dní uběhlo jako voda a tak již tradičně přišlo páteční zakončení – jak se říká- třešnička na dortu v podobě výběhů na sjezdovce Šacberk ve Zborné.

Kluci se přesunuli na sjezdovku z posilovny ve dvou skupinách, ve kterých cvičí i v posilovně. Obě skupiny čítaly okolo deseti borců, na sjezdovce nechyběli ani dva gólmani Adamové Wolf a Beran. Pátečním úkolem daným trenéry byly tři výběhy 380 metrů dlouhé sjezdovky. Po odstartování prvního výběhu zbývalo hokejistům deset minut do dalšího startu. Přitom za tuto dobu museli vyběhnout nahoru, odpočinout si, posilnit se a sestoupit na místo startu. Druhý start a za deset minut třetí start.

Může se to zdát jako pohodová záležitost, ale není tomu tak. Nejlepší běžci v obou skupinách zvládli první výběh za dvě minuty a patnáct vteřin, druhý logicky o zhruba patnáct vteřin déle a potřetí přidali ještě další vteřiny navíc. To byli lídři, ti ostatní byli pomalejší a zde už zjistíte, že až tak moc času k dalšímu startu nezbývá. A kdo by si myslel, že si cestou dolů hokejisté odpočinou, je na omylu. Ostatně každý má možnost si to třeba o tomto víkendu vyzkoušet.

Trenéři Dukly Viktor Ujčík, Lukáš Sáblík a Karel Nekvasil sledovali své hráče během výběhu na Šacberk.

Skupina hráčů běží na vrchol Šacberku.

Mezi výběhy měli hráči pouze malý čas na odpočinek. Během deseti minut totiž museli stihnout výběh, krátké občerstvení a návrat zpět na start běhu.

Další skupinku vede do finále výběhu obránce Martin Matějíček.

Únava hokejistů po dokončení jednoho z výběhů.

Odchovanec havlíčkobrodského hokeje Richard Cachnín výběhy Šacberku zažil již v uplynulém roce. Foto: Vladimír Šťastný