Hledáme tě! Staň se posilou redakce Dukly a odstartuj kariéru sportovního novináře

12.06.2022 / KLUB

A-tým a mládežnické celky Dukly jsou v plné fázi letní přípravy a již brzy přijdou na řadu přípravné zápasy. Což je vždy neklamné znamení, že se blíží začátek sezony. Do té doby by klubová redakce Dukly ráda rozšířila svůj tým. Staň se novým redaktorem/novou redaktorkou právě ty!
Pokud tě zajímá hokej a sport celkově, trošku se orientuješ v hokejovém prostředí, nemáš problémy s českým jazykem a máš kladný vztah k jihlavskému hokeji, pak jsi ten pravý/ta pravá!
Redakce webu www.hcdukla.cz hledá nové redaktory a komentátory online přenosů ze zápasů A-týmu a mládeže. A že bude A-tým hrát domácí zápasy v Pelhřimově? Vůbec nevadí. Na cestách k zápasům si vždy užijeme spoustu legrace!
Jestli stále váháš, tak věz, že práce je finančně ohodnocená a nejlepším redaktorům přijde každoročně nominace na významné hokejové nebo sportovní akce (viz. níže). Proto NEVÁHEJ A PŘIHLAS SE!

Dukla 2022: Hledáme redaktory pro web www.hcdukla.cz

Autor videa: Tomáš Lysý, Petr Palovčík

Přihlášky

Kontaktuj nás na e-mailech tomas.lysy@seznam.cz a pavel.falta@hcdukla.cz. Do e-mailu napiš informace o tobě a tvé představy o práci redaktora klubového webu. Rádi odpovíme na jakékoliv dotazy.

Redaktorská práce pro web HC Dukla Jihlava zahrnuje nepřebernou škálu možností. Hlavní náplní je psaní onlajnů z domácích zápasů nejen A-týmu (v Pelhřimově), ale také juniorů a dorostu. S tím souvisí i reportáže z utkání, ohlasy trenérů a hráčů nebo další rozhovory... Iniciativě se meze nekladou. Ba naopak, je vítána!

Výhody, odměny

- Pokud se staneš redaktorem webu HC Dukla Jihlava, budeš mít možnost osobně se setkávat s hráči a trenéry A-týmu, stejně tak jako s hokejisty a kouči mládežnických kategorií klubu
- Budeš moct nahlédnout „pod klubovou pokličku“, kam se běžný fanoušek nedostane a mít tak větší přehled o fungování klubu
- Práce je finančně ohodnocená (závisí na porci odvedené práce), takže spojíš příjemné a užitečné dohromady!
- Jako klubový redaktor dostaneš tzv. „Pressku“, tedy akreditaci, prostřednictvím které máš vstup na domácí zápasy A-týmu zdarma, můžeš do Press centra a účastníš se pozápasových rozhovorů
- Můžeš s námi jezdit i na venkovní zápasy Dukly. Právě „nováčci“ z léta 2021 vyjížděli s klubovou redakcí nejen na venkovská utkání v základní části, ale zejména na play-off Chance ligy a baráž o Tipsport extraligu 2022!

eSports.cz a významné sportovní turnaje

Velkou výhodou je i to, že můžeš získat cenné zkušenosti, které se ti do budoucna mohou hodit. Webové stránky Dukly (a dalších sportovních klubů) a textové onlajny spravuje společnost eSports.cz, jenž má v portfoliu mnoho dalších sportovních projektů. Řada bývalých redaktorů klubových webu a eSports.cz nyní působí v celostátních médiích nebo na marketingových odděleních sportovních klubů.

Společnost eSports.cz pořádá každoroční sraz všech spolupracovníků, kde vyhlašuje nejlepší redaktory a redakce uplynulé sezony - více zde. Ti nejlepší redaktoři jsou každoročně nominováni na významné sportovní události a turnaje!

A nemusíme chodit daleko! Fotografka Dukly, Havlíčkova Brodu a Třebíče Markéta Křížová dostala díky výborným fotkám nominaci na mistrovství světa v ledním hokeji 2021 v Rize - více zde, kam se kvůli covidu-19 příliš žurnalistů nedostalo! Redaktor Tomáš Kalas, který nastoupil do Dukly v červnu 2017, byl díky své dobré práci nominován na hokejové mistrovství světa 2019 v Bratislavě. Další redaktor Tomáš Lysý (nástup do redakce Dukly v říjnu 2012) byl již na třech akcích - více zde a díky své práci v redakci se dostal až do marketingového oddělení klubu, kde ještě nedávno pracoval. Redaktor Milan Horák (v Dukle od léta 2019) již při své první sezoně napsal mnoho reportáží ze zápasů A-týmu nebo mládeže a jezdí s námi na venkovní utkání. Stejně tak jako loňští „nováčci“ Daniel Lhotský, Andrea Nováková a Natálie Poláčková či fotografky Markéta Křížová a Nela Dittrichová, jejichž fotky jsou často na titulní stránce webu www.hokej.cz

Chceš zažít to samé, co my? Tak neváhej a pojď do toho s námi!

Přehled ocenění redakce Dukly a současných či bývalých redaktorů Dukly Jihlava v rámci eSports.cz včetně vyslání na sportovní akce

2021:
Markéta Křížová - Mistrovství světa v ledním hokeji v Lotyšsku

2020:
Markéta Křížová - Mistrovství světa v ledním hokeji ve Švýcarsku (zrušeno)
Tomáš Kalas - Mistrovství světa žen do 18 let v Bratislavě

2019:
Tomáš Kalas - Mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě
Tomáš Lysý - Beijer Hockey Games (dříve Svenska Spel – švédské hokejové hry) - více zde

2018:
Tomáš Lysý - 3. místo v kategorii Mládežník roku (zpravodajství o mládežnických týmech)

2017:
Tomáš Lysý - Karjala Cup (finské hokejové hry) - více zde

2016:
Jan Šlapáček - Nominace na zápasy NHL
Tomáš Lysý - 2. místo v kategorii Mládežník roku (zpravodajství o mládežnických týmech)

2014:
Jan Šlapáček - 3. místo v kategorii Nejlepší online přenosy
Jan Šlapáček - 1. místo v kategorii Přínos pro firmu eSports.cz

2013:
Libor Kucza - Karjala Cup (finské hokejové hry) - více zde
Tomáš Lysý - Memoriál Ivana Hlinky v Piešťanech
Tomáš Lysý - 3. místo v kategorii Přínos pro firmu eSports.cz - více zde

2011:
Jaroslav Wollmann - Mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě

2008:
Jaroslav Wollmann - přínos pro firmu; za dlouhodobou nezištnou práci hlavně se statistikami
Redakce Dukly - 3. místo v kategorii Skokan roku, tzn. redakce s největším zlepšením oproti minulému roku

2006:
Jakub Mezlík - 5. místo v kategorii Objev roku

2004:
Redakce Dukly - 3. místo v kategorii Nejlepší redakce