Dukla podpoří činnost Centra humanitární pomoci

20.06.2022 / Vladimír Šťastný

Ve středu 22. června od 17:30 hodin proběhne slavnostní otevření Centra humanitární pomoci v Jihlavě. V budově na Okružní ulici číslo 13 se zástupci Dukly Jihlava stanou kmotry tohoto speciálního zařízení. Chybět na akci nebudou představitelé vedení klubu, ani členové A-týmu v čele s Tomášem Čachotským a Vlastou Bilčíkem. Podpořit Centrum a pozdravit se s hráči můžete přijít i vy.

Centrum humanitární pomoci v Jihlavě je projekt skupiny dobrovolníků a Českého červeného kříže Havlíčkův Brod, které chce dlouhodobě materiálně pomáhat lidem v hmotné nouzi. Bude proto vybírat od občanů a firem věci, které již nepotřebují, ale někomu jinému ještě mohou být užitečné. Pomoci mohou využívat například samoživitelé, důchodci, nebo ukrajinští uprchlíci, kteří dostali vízum po 24. 2. 2022 a zatím nemají práci.

„Uvědomujeme si, že v čase zdražování, inflace a dalších negativních dopadů covidové pandemie a válečného konfliktu se může do nečekaných problémů dostat takřka kdokoliv. Podobná pomoc pak může být velmi vítaná a potřebná. Proto svou přítomností a následnou další pomocí takový projekt rádi podpoříme,” okomentoval spolupráci jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Vstupné na slavnostní otevření se neplatí, ale přinést s sebou můžete věci určené k následné pomoci. Aktuálně se hodí například letní boty a oděvy všech velikostí, sportovní vybavení (kola, odrážedla, kolečkové brusle, míče), nebo drogistické zboží a školní pomůcky. Více informací o Centru humanitární pomoci, najdete na tomto odkazu.