Nejnáročnější byl můj první výběh na Šacberk, říká Radek Pořízek

30.06.2022 / Vladimír Šťastný

Jedním z nových hráčů Dukly pro sezonu 2022/23 je pětadvacetiletý útočník Radek Pořízek. Na konci suché přípravy jsme se ho zeptali, jak náročnou přípravu prožil a třeba i na to, kam se chystá na dovolenou.

Šest týdnů tvrdé práce v posilovně, navíc výběhy na sjezdovku, dlouhé běhy a hry. Taková byla suchá příprava pro hokejisty Dukly. A říká se, že suchá příprava je pro ně velmi nepopulární a neoblíbená. Jak to má Radek? „Mně to moc nevadí, jsou určitě věci, které nezvládám dobře, ale potom jsou i věci, které mi jdou. Já to beru jako příjemné v určitých ohledech, v některých ne, ale nijak výrazně mi nevadí,“ vysvětlil Radek Pořízek. Rodák z Bohumína absolvoval již za dospělosti množství suchých příprav například v Havířově nebo v Porubě. Může porovnat tyto přípravy s jihlavskou, o které se říká, že je dost náročná? „Přijde mi, že suché přípravy jsou si všude dost podobné. Mění se jenom několik detailů. Letní příprava jde všude kupředu, takže ji každý tým mění a každý rok je to o něco jiné,“ řekl.

Pro někoho jsou při letní přípravě neoblíbené běhy, někoho příliš nebaví posilovna, jiný se obejde bez her. Každý je jiný. A jak to má Radek? „Zcela určitě byl nejnáročnější můj první výběh na Šacberk. Z toho jsem byl tři, čtyři dny špatný, klepaly se mi nohy, ale naopak mám rád hry a klasická posilovna, kdy zvedáme velké váhy,“ vysvětlil mladý útočník. Šestitýdenní dřina je u konce a hráči nyní mohou pomyslet na zaslouženou dovolenou. Kam se Chystá Radek Pořízek? „První tři, čtyři dny si dám volno a potom plánuji nějaký aktivní odpočinek. Možná někde u vody, ale určitě aktivně,“ popsal. Jenže dovolená uplyne hráčům jak voda a začne příprava na ledě. To bude pro hokejisty, jak se říká jiný šálek kávy. Platí to i pro Radka? „Na led se těší každý hokejista, i když první tři, čtyři týdny jsou těžké. Hráč má novou výstroj, venku je vedro, ale těším se“.

Nadcházející sezonu Dukla odehraje mimo Jihlavu. Bude to netradiční. Bude se trénovat na malém zimáčku v Jihlavě, domácí zápasy se odehrají v Pelhřimově a v Jindřichově Hradci. Ovlivní to práci týmu, nebo taková situace hokejistům nevadí a je jim jedno, kde se hraje? „Myslím si, že jsme všichni profesionálové, že se s tím nějak vypořádáme. Jsem ovšem nerad, že se nebude hrát v Jihlavě před domácími fanoušky. Ke každému zápasu budeme jezdit ven. Doufám, že si v našich domácích stadionech vytvoříme dobré zázemí a budeme se tam cítit, jako doma,“ zakončil Radek Pořízek.

Rozhovor s novou posilou A-týmu Dukly Radkem Pořízkem

Video: Vladimír Šťastný