Chcete památku na milovaný stadion? Napište nám!

14.07.2022 / KLUB

Vedení Města Jihlava definitivně rozhodlo o konci CZ LOKO Arény, bývalého Horáckého zimního stadionu. Odbor správy realit, jakožto zástupce majitele, nyní řídí prodej inventáře. Ten mohou získat a využívat jak jiné sportovní a komerční subjekty, tak na “vzpomínkovou trofej” mají nárok i sportovní fanoušci. Například cena sedačky je 200 korun.

Klub hned po konci poslední sezóny registroval zájem fanoušků o zisk různých atributů milovaného sportovního stánku, ale stadion je majetkem města a proto musela případnému prodeji předcházet celá řada schvalovacích procesů a stanovení odpovídajícího postupu. Nyní je definitivně jasné, že inventář stadionu je určený k prodeji a hledají se jak zájemci z řad sportovních subjektů, tak i malí odběratelé.

„Pro město je pochopitelně zajímavé jednání s velkými zájemci, kteří mají zájem o celé velké celky jednotlivých komponentů, jako jsou mantinely a podobně. My chceme vyjít vstříc fanouškům a pomoct jim při odkupu například sedaček, které užívali mnoho let. Budeme se tedy snažit být prostředníkem a administrátorem,” nabízí pomoc jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Každý, kdo má zájem o nákup sedačky, může napsat e-mail na adresu hcdukla@hcdukla.cz se svým požadavkem. Nezbytné je uvést do emailu nejen zájem o sedačku a její identifikaci, ale kompletní kontaktní údaje: jméno a příjmení, adresu a vhodný bude i telefonický kontakt.

„Do konce července budeme shromažďovat informace, vytvoříme ucelený seznam a předáme jej k vyřízení odpovídajícímu odboru. Pokud má někdo zájem o jiné části stadionu, může svůj požadavek do emailu také napsat a pokud možno co nejpřesněji vyspecifikovat. Rozhodnutí o prodeji a vyřízení požadavku je pak na příslušném odboru,” upřesňuje detaily Bedřich Ščerban.