Těším se na to, co tady s klukama dokážeme, říká Otakar Šik

24.08.2022 / Vladimír Šťastný

Posledním hráčem z nových posil Dukly, kteří mají na nadcházející sezonu s týmem z Vysočiny smlouvu, a který zatím nestál před redakční kamerou je Otakar Šik. Šikovný dvaadvacetiletý útočník je odchovancem hokeje v Karlových Varech. V nadcházející sezoně bude válet v dresu jihlavské Dukly.

Mladý forward má za sebou v jihlavském dresu teprve tři přípravná utkání, ve kterých si nevedl vůbec špatně. Proč se vlastně Ota z Karlových Varů přesunul na Vysočinu? „Již okolo prosince jsem se dozvěděl, že se mnou Energie neprodlouží smlouvu. S agentem jsme probírali, kam bych mohl jít a vyšla nám z toho Dukla,“ začal vyprávění Ota Šik. Říká se, že Karlovarsko je díky blízkému pohraničí a horám drsným krajem. Stejné se dá říct i o Vysočině. Vyhovují tyto podmínky i šikovnému útočníkovi? „To je pravda. Podmínky jsou teď horší i díky tomu, že nehrajeme na domácím stadionu, ale jsme profesionálové a musíme se s tím umět vypořádat,“ dodal. Dukla odehrála v přípravě zatím tři utkání. Trenéři stále zkouší různé složení formací, starší hráči ze základního kádru mají občas volno. Ve všech třech hrál Otakar. Jaká byla odveta se Šumperkem? „Zápas se Šumperkem byl dle mě ze všech tří odehraných nejtěžší. Týmy jsou již rozehrané, jsou tam vidět již nějaké akce, co se nacvičují, hrálo se mi dobře,“ sdělil Otakar Šik.

Karlovarský rodák zatím odehrál všechny zápasy přípravy s jinými spoluhráči. Například v Šumperku hrál se zkušenějšími hráči Beránkem a Miškářem, v pelhřimovské odvetě nastoupil s mladými hráči, kteří jsou v Jihlavě na zkoušce, s Křehlíkem a Handlem. „S každými jsem hrál pouze jeden zápas, takže se to dá těžko porovnávat. U těch starších kluků je vidět, že mají zkušenosti, ale dnes musím pochválit jak Handlíka (Tobiáš Handl), tak i Křehlu (Tomáš Křehlík), kteří hráli opravdu dobře. Hrálo se mi s nimi dobře,“ vysekl poklonu jen o málo mladším hráčům, než je on, Ota Šik. Loňská sezona byla pro Otakara Šika specifická, protože prošel hned třemi týmy. Hrál Extraligu v domovských Karlových Varech a v Brně a Chance ligu v Sokolově a v Přerově. Proč tomu tak bylo? „Když jsem hrál v Sokolově, tak mi po tréninku řekli, že se mám večer hlásit v Brně. Tak jsem si zabalil kufry a jel tam,“ řekl Ota Šik, který si poté ještě odskočil k jednomu utkání do Přerova. Hektické období loňské sezony nebude jistě chtít Ota letos zopakovat. Proto bude klidnější, když celou sezonu odehraje v Dukle. „Určitě to bude lepší a těším se na to, co tady s klukama letos dokážeme. Na konec rozhovoru musela padnout otázka, kterou pokládáme každému hráči. Jak se v Jihlavě zabydlel a jak se mu zde líbí? „Jihlava je krásné město. Byli jsme již s klukama v nějakých restauracích na obědě. Byl jsem se podívat i v ZOO, takže za mě super,“ zakončil Otakar Šik.

Rozhovor s útočníkem Otakarem Šikem

Video: Vladimír Šťastný