Dukla hlásí posílení z extraligy. Klubu vypomůžou obránce Mareš a útočník Fronk

26.09.2022 / Tomáš Lysý

Do Jihlavy se dočasně vrací dva hráči, kteří tamní prostředí velmi dobře znají. K Jihlavě se totiž připojí klubový odchovanec Lukáš Mareš, jenž před touto sezonou odešel do Olomouce. Dalším „starým známým“ je útočník Jiří Fronk, který už v průběhu uplynulého ročníku zaujal v Litvínově, kde nakonec zůstal. Oba dva hráči budou Jihlavě k dispozici do středy, ale s ohledem na marodku jejich klubů, tzn. Olomouce a Litvínova, se to může změnit.

„Lukáš ani Jiří nejsou v extralize vytížení, tak nás jejich kluby Olomouc a Litvínov oslovily, zda hráčům nedáme prostor v zápasech. Lukáš je jihlavský odchovanec, Jirka tu tři sezony působil, navíc jeho hráčská práva patří Dukle, proto jsme neváhali. Vnímáme to jako vzájemnou výpomoc, kdy my pomůžeme klukům a zároveň věříme, že oni pomůžou nám,“ komentuje změny v kádru sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Lukáš Mareš

Třiadvacetiletý jihlavský odchovanec Lukáš Mareš působil v Dukle od nejmenších kategorií a postupně si prošel všemi mládežnickými týmy. V ročníku 2018/2019 dostal první příležitost v A-týmu, kde se nakonec uchytil a postupně se vypracoval mezi opory. V loňské sezoně byl svými výkony zařazen v hlasování manažerů Chance ligy mezi tři nejlepší obránce celé soutěže. Po skončení ročníku odešel do Olomouce, kde si předtím vyzkoušel čtyři zápasy, s možností startů zpět v Jihlavě. Jeho bilance 164 utkání v červenožlutém dresu (5+26) se tak nyní rozroste.

Lukáš Mareš. Foto: Nela Dittrichová

Jiří Fronk

Produktivní forvard přišel do Dukly před sezonou 2019/2020 spolu s Peterem Lichancem na zkoušku, po předchozím vystřídání několika týmů se právě v Jihlavě usadil a vypracoval se v klíčové útočníky. V první sezoně nasázel soupeřům 21 branek, v dalším ročníku ještě další dvě přidal a první tři branky vstřelil i v Litvínově, který si ho na pár zápasů vytáhl do Extraligy. V uplynulém ročníku stihl za Duklu 21 bodů v 29 utkáních a poté odešel do Litvínova, kde následně pokračoval dále. Nyní bude moct rozšířit svou produktivní bilanci v Dukle, kde ve 137 utkáních získal 106 bodů (55+51).

Jiří Fronk. Foto: Markéta Křížová