Jihlavští útočníci Tomáš Čachotský a Vítězslav Brož opět nastoupí v extralize

17.10.2022 / Tomáš Lysý

Stejně jako v uplynulé sezoně, také v té letošní mají někteří jihlavští hokejisté vyřízené střídavé starty do nejvyšší soutěže. Tipsport extraligu ledního hokeje již v úterý 18. října okusí dvojice Tomáš Čachotský a Vítězslav Brož. Velezkušeného Tomáše Čachotského si vyhlédly na výpomoc České Budějovice, které naopak Dukle pomáhají obráncem Ondřejem Kachyňou. Nadějný mladý forvard Vítězslav Brož (na snímku) oblékne kladenský dres. Oba dva týmy navíc v úterý nastoupí proti sobě a budou hrát o to, kdo zlomí sérii porážek. Rytíři totiž prohráli šest zápasů v řadě, Motor dokonce osm.

Tomáš Čachotský

Hrající legendu jihlavského hokeje není třeba nikterak výrazně představovat. Tomáš Čachotský totiž odehrál za A-tým Dukly již 997 zápasů a rychlými kroky se blíží magické tisícovce, kterou by měl odehrát v pondělí proti Frýdku-Místku. Mezitím si ale ještě vyzkouší v dresu Českých Budějovic nejvyšší soutěž, kterou již hrál za Jihlavu, Znojmo, Karlovy Vary, Zlín a Olomouc. Dalších jednadvacet sezon již odehrál právě v Dukle. „S Českými Budějovicemi funguje vzájemná spolupráce. Uvolnily nám Ondru Kachyňu, my jim teď pomůžeme Tomášem. „Čagy“ má chuť do extraligy naskočit, takže jeho startu nic nestojí v cestě,“ říká sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Vítězslav Brož

Jednadvacetiletý hokejista dělal první hokejové krůčky v Humpolci. Do Dukly přešel v sezoně 2010/2011, kdy hrál za pátou třídu a od této chvíle je věrný červenožlutým barvám. První šanci za A-tým dostal výborný bruslař během sezony 2019/2020 i v rámci projektu junior měsíce, který zavedl nynější sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel. Následně si svými výkony řekl o pevné místo v jihlavské sestavě. Během necelých tří sezon odehrál za Duklu 118 zápasů s bilancí 30 bodů (15+15). Loni si odbyl premiéru v extralize za Olomouc, nyní oblékne barvy Kladna, velkého jihlavského rivala. „Rozhodla sportovní stránka a rozvoj hráče. Rivalita s Kladnem je velká, ale vnímáme, že Víťovi start v extralize pomůže,“ dodává Vrábel.