Po malých krůčcích se ze současné situace dostaneme, hlásí Josef Skořepa

29.11.2022 / Tomáš Lysý

Je v Dukle Jihlava již dost dlouho na to, aby mohl hodnotit současnou situaci. Hráč nejpovolanější, kapitán Josef Skořepa, totiž hraje v Jihlavě již osmou sezonu, z toho pět posledních s velkým C na dresu. Zažil tři baráže, jedno finále Chance ligy o postup. Zažil sezonu s pěti porážkami v řadě, která vyvrcholila postupem do Extraligy. A bohužel zažil i sestup o patro níž i přes výborně rozehranou baráž. „Jihlavští fanoušci jsou nároční, ale každý rok za těch osm let, co jsem tady, jsme se jim nějak odvděčili. I když v sezoně přišly slabší chvíle, jako je třeba teď, tak nás vždycky podporovali a my jsme jim to na konci sezony v play off vrátili,“ říká jednoznačně lídr jihlavské kabiny.

Letošní situace je samozřejmě složitější v tom, že Dukla nehraje své domácí zápasy v Jihlavě. Musí jezdit do azylu v Pelhřimově a v Jindřichově Hradci. „Je to složité, musíme se pořád balit. Pro hráče je to komplikovanější v tom, že k domácím zápasům musí chodit o hodinu nebo dvě dříve na zimák, sbalit se a odjet na další zimák. Ještě jsem to nikdy nezažil. Nemám tady ale rodinu, jen psa, tak to pro mne až tak složité není. Je to i o hlavě, ale bohužel taková situace je,“ říká smířeně Josef Skořepa, jenž určitě nelituje, že do Dukly v létě 2015 přestoupil. „Hrozně jsem se těšil, když se mi ozvala Dukla. A ani jsem nečekal, že tady budu takhle dlouho. Dukla pro mne znamená obrovskou značku v celé republice a pokaždé, když někam přijedeme, tak se na nás každý tým připravuje. Značka Dukla je velký fenomén,“ myslí si „Skořápka“.

Co by nyní, v současné době, fanouškům vzkázal? Zvlášť v současné situaci, kdy Jihlava nehraje na svém stadionu a nyní se jí příliš nedaří? Několik pár vět je všeříkajících. „Ať na nás fanoušci nejsou naštvaní. Dostaneme se z toho. Teď máme nějakou deku, ze které se chceme dostat a po maličkých krůčcích se z toho budeme dostávat. Věřím, že fanoušci budou trpěliví, přijdou na zimák a budou nás podporovat,“ povídá Josef Skořepa ve videorozhovoru.

Josef Skořepa o současné situaci a o výzvě Pojďme zachránit Duklu

Autor videa: Vladimír Šťastný