Zranění hráči: Havránek začal s tréninky na ledě, Šik a Seman jsou po operaci

07.12.2022 / KLUB

Jihlavská marodka se bohužel po pondělním utkání proti Porubě opět navýšila. K dlouhodobým rekonvalescentům Tomáši Havránkovi a Filipu Semanovi se totiž přidal Otakar Šik, který utrpěl zlomeninu čelisti a již absolvoval zákrok. První jmenovaný, na rozdíl od svých spoluhráčů, ještě v sezoně nenaskočil ani do jednoho zápasu, což by se ale mohlo brzy změnit. „Zánět v koleni se blbě hojil, ale doba rekonvalescence je v týdnech nebo dnech. Snad se co nejdříve zapojím do zápasů, kolem Vánoc nebo po nich,“ sděluje fanouškům optimistickou zprávu Tomáš Havránek. Po utkání proti Pardubicím B je mimo hru také Filip Dundáček, kterému se zhoršilo zranění v horní části těla.

Jihlavského šikulu a technicky dobře vybaveného hokejistu trápilo koleno, kvůli kterému hrál poslední soutěžní zápas na konci dubna v rámci pátého utkání baráže proti Kladnu v Chomutově. „Koleno se blbě hojilo, měl jsem s ním problémy. Doba rekonvalescence je v týdnech nebo dnech,“ hlásí Tomáš Havránek, který před dvěma týdny už začal trénovat. „Párkrát na ledě už jsem byl. Dostávám se do toho pomalu, není to úplně ono, ale snad budu co nejdříve v pohodě,“ přeje si a zároveň lehce prozrazuje dobu, kdy by šikovný útočník, který během play off pravidelně nabíral výbornou formu, mohl naskočit do zápasového rytmu. „Sám ještě nevím, snad co nejdříve, kolem Vánoc nebo po nic. Doufám, že se dostanu do nějaké formy, do tempa a budu se cítit dobře,“ uzavírá rozhovor Tomáš Havránek.

Podrobnější informace má Dukla k Otakaru Šikovi, který inkasoval v osmé minutě první třetiny zřejmě nezaviněný zákrok od Tomáše Gřeše, za to o to více nešťastný. Prvotní diagnóza zlomené čelisti bohužel vyvrácena nebyla. „Potvrdila se zlomenina čelisti, Ota má zákrok a srůst za sebou a bude několik týdnů mimo hru. Před příjezdem záchranné služby na stadion v Jindřichově Hradci komunikoval a byl při vědomí,“ říká sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel s tím, že Tomáš Gřeš, který střet zavinil, se mu šel ještě na stadionu omluvit za neúmyslný střet.

V zápasu Dukly proti Porubě letos bohužel došlo ke druhému zranění jihlavského hráče. Ve druhém vzájemném utkání 22. října totiž hned na začátku zápasu došlo ke srážce Filipa Semana se spoluhráčem Filipem Dundáčkem, která nedopadla pro zkušeného jihlavského borce vůbec dobře. Zlomená holeň se potvrdila, „Semiš“ ihned zamířil na operaci a nyní je ve fázi rekonvalescence.

Vedle trojice útočníků musí Dukla bohužel počítat i s absencí obránce Filipa Dundáčka, který nastoupil naposled do zápasu proti B-týmu Pardubic ve středu 30. listopadu. Jihlavskému obránci se zhoršilo poranění v horní části těla ze stejného zápasu na ledě Poruby a jihlavská obrana se tak bude muset na nějakou dobu bez sedmadvacetiletého obránce obejít.

Všem zraněným přejeme pevné zdraví a brzký návrat na led!

Tomáš Havránek o zranění a o návratu na led

Autor videa: Tomáš Lysý