Další posila do útoku! Z Českých Budějovic přichází Václav Karabáček

25.01.2023 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava reaguje na nevydařené zápasy a přivedla další ofenzivní posilu. Do konce sezony bude Dukle k dispozici útočník Václav Karabáček z Českých Budějovic, který oslnil fanoušky svými výkony v Chance lize v postupové sezoně Motoru 2019/20. „Václav nebyl v extralize tak vytížený, ale pro 1. ligu to byl vždy nadstandardní hráč. Očekáváme, že nám zvedne produktivitu, která nás trápí od začátku sezony,“ slibuje si od nové posily sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel. Součástí dohody je i následný návrat Tomáše Čachotského do Českých Budějovic, který by se měl zanedlouho vrátit do extraligy a dohrát zde sezonu.

Václav Karabáček je odchovancem Letňan, ze kterých se po krátkém působení ve vyhlášené akademii Red Bullu v Rakousku přesunul do kanadské juniorky QMJHL. V roce 2014 byl draftovaný Buffalem dokonce už ve druhém kole. Po dvou sezonách ve farmářské AHL se ovšem do nejslavnější hokejové ligy světa neprobojoval a v sezoně 2018/19 se definitivně usadil v Českých Budějovicích, ve kterých působí dodnes. Skvělou sezonu v Chance lize prožil během nedohraného ročníku 2019/20, ve kterém v 48 zápasech získal 36 bodů. V letošní extraligové sezoně na body ještě nedosáhl, je ovšem nutné dodat, že v Českých Budějovicích nedostával tolik prostoru.

Václav Karabáček prožil skvělou sezonu 2019/20. Během ní se Dukle postavil kvůli rozdělení na část vítězů a poražených pouze dvakrát. V prvním vzájemném utkání v Jihlavě se gólově prosadil a pomohl tehdy Motoru k výhře 3:2. Foto: Nela Dittrichová