2:5
(1:1, 1:1, 0:3)

Pětka Na Lapači! Dukla i podruhé v sezoně vyplenila Vsetín

04.02.2023

Jihlavští hokejisté se na reprezentační pauzu naladili nejlepším možným způsobem. Podruhé v sezoně totiž vyhráli ve Vsetíně, navíc tentokrát ani jednou neprohrávali. V první třetině Valaši reagovali na premiérovou jihlavskou trefu Erika Meluzína a ve druhé části ještě rychleji srovnali po trefě Patrika Miškáře, ovšem ve třetí části již byli domácí na Duklu krátcí. Ve 45. minutě vsítil rozhodující gól Tomáš Harkabus a tento náskok Dukla nejenže obětavě ubránila, ale ještě navýšila dvěma brankami do prázdné, trefili se Václav Karabáček a Radek Pořízek. Jihlava tak veze ze Vsetína výhru 5:2!
04.02.2023 17:00, Chance Liga - 45. kolo

VHK ROBE Vsetín

žukov – Ondračka, Voženílek, Němec, Jenáček, Říha (A), Česánek – Rob, Bērziņš, Jonák (C) – Půček, Klhůfek, Hořanský – Jenyš, Holec, Sihvonen – Bláha, Lichanec, Berger – Číp
2

HC Dukla Jihlava

Neužil – Dundáček, Haman, Kolář, Vala, Bilčík, Dvořák, Kočí – Havránek, Skořepa (C), Pořízek – Harkabus (A), Miškář, Karabáček – Cachnín, Menšík, Chlubna – Meluzin, Handl, Brož
5
Branky a nahrávky: 9. Holec (Klhůfek), 26. Voženílek (Půček, Klhůfek) – 6. Meluzín (Kočí, Chlubna), 26. Miškář (Karabáček, Menšík), 45. Harkabus (Karabáček), 59. Karabáček (Menšík), 60. Pořízek (Miškář, Kolář). Rozhodčí: Zubzanda, Grygera - Hanzlík, Dědek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2220. Střely na branku: 27:30. Zblokované střely: 11:11. Vhazování: 30:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

Průběh utkání

Na začátku utkání měli více ze hry hosté. Nejprve Karabáček chytře uvolnil Miškáře, jenž si kličkou do bekhendu položil Zhukova, ale nakonec jeho beton nepřehodil. Brzy na to přišla další slibná šance Dukly. Po nahození Kočího se sám na brankovišti ocitl Menšík, ovšem ani ten nadvakrát nedokázal protlačit kotouč za domácího gólmana. Třetí tutovka Jihlavských už skončila gólem. Erik Meluzín ve středním pásmu zachytil dlouhé vyhození a vydal se do akce jeden na jednoho. Zbavil se dotírajícího beka a Zhukova překonal nekompromisní ranou zápěstí pod vyrážečku k tyči.

Domácí odpověděli v přesilovce. Miroslav Holec na levém křídle zpracoval perfektní pas od Klhůfka, přebruslil hostujícího obránce a dostal se sám před Neužila. Toho přesnou ranou propálil na bližší tyč a zapsal svou premiérovou trefu v zelenožlutém dresu. Tým z Vysočiny si mohl vzít vedení zpátky ve vlastní početní výhodě. Menšík se dostal k puku mezi kruhy a ještě našel volného Skořepu, ale toho v obrovské šanci vychytal betonem Zhukov.

Skóre se na Lapači znovu měnilo až v prostřední dějství. Patrik Miškář se v přesilovce protáhl mezi kruhy, odkud nahrál doprava na Menšíka, ten mu skvěle vrátil kotouč před prázdnou branku a hostující střelec pohotově zakončil. Zhukov zkusil tygří skok, ale po ráně se natahoval marně. Miškář se prosadil potřinácté v sezóně, z toho potřetí proti Vsetínu, a vrátil Dukle vedení. Z domácího tábora však přišla blesková odpověď. Skvělou práci odvedl Půček, jenž zatáhl kotouč k brance a nahrál mezi kruhy, kde vyplaval osamocený Marek Voženílek. Ten vyslal parádní ránu do šibenice, Neužil byl bez šance a kapitulovat podruhé – 2:2.

Zlomový okamžik utkání přišel ve třetí části. Valaši udělali chybu v rozehrávce a puk vypíchl Karabáček mezi kruhy, kde už byl připravený Tomáš Harkabus a střelou o břevno úspěšně rozvlnil síť. Valaši už odpověď nenalezli. Veškeré síly vrhli do útoku, v závěru zkusili štěstí při hře bez brankáře. Do prázdné klece ale dvakrát inkasovali, nejprve z hole Václava Karabáčka a následně i Radka Pořízka. Dukla si tak z Lapače odvezla vítězství 5:2.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme vstoupili dobře a ujali se vedení, ale udělali jsme hloupý faul, vysekli jsme soupeři hokejku a Vsetín toho využil k vyrovnání. Scénář druhé třetiny se nějak tak odehrával stejně. Dostali jsme se do vedení a v dalším střídání přišlo vyrovnání. Je špatné, že hned po vstřeleném gólu si necháme vyrovnat... Ale třetí třetina byla z naší strany zvládnutá parádně. Dali jsme sice dva góly do prázdné branky, ale jak jsme se dostali do vedení 3:2, tak kluci zbytek zápasu neskutečně odbojovali. Padali do střel, pochytali je a konečně jsme i nějaké střely zblokovali, což jsme v minulých zápasech moc nedělali. Obraz naší hry z posledních zápasů, když se nám nedařilo, byl tentokrát úplně odlišný. Tým si zaslouží pochvalu za to, co tady Na Lapači předvedl. Zaslouženě jsme zápas dotáhli do vítězného konce a můžeme si užít volno před repre pauzou.

Radim Kucharczyk (VHK ROBE Vsetín): Zápasy s těmito týmy jsou jakoby utkání v play off. Dukla přijela posbírat nějaký ten bod, má tři. Kdo nyní udělá nějakou ptákovinu, tak pro něho dopadne utkání, jako nyní pro nás. My jsme jí udělali a dostali jsme úplně stupidní gól na 2:3. V podstatě jsem Dukle přivezli puk k nám do pásma. Nevím, co na to víc moc říct. Tímto jsme si prohráli zápas a Dukla závěr odbránila, protože je na to fakt dobrá. My jme sice stříleli, ale Jihlava má na ubránění tým postavený. Pokud my už nyní nezačneme hrát zápasy v play off módu, tak potom asi ve vyřazovací části hned nepřepneme a nenaskočí to tak, jak má.