Hráči Dukly Jihlava podpořili finačním darem pedagogické centrum

02.03.2015 / Zdeněk Drla

Hokejisté A-týmu Dukly Jihlava předali v pátek 27. února finační dar ve výši 30 tisíc korun Mateřské škole a Speciálnímu pedagogickému centru na Demlově ulici v Jihlavě. Příspěvek kabiny bude použit na pořízení speciální rehabilitační vany.
Jihlavský tým pomáhá finančně potřebným každoročně. Loni byl kupříkladu jeho příspěvek využit na nákup "novorozeneckého světla" v Nemocnici Jihlava.

Finanční třicetitisícový příspěvek předali Mateřské škole a Speciálnímu pedagogickému centru kapitán Dukly Tomáš Čachotský, obránce Jiří Dobrovolný, útočník Marek Melenovský a asistent trenéra František Zeman.

Mateřská škola a Speciálně pedagogické centrum Jihlava poskytuje péči dětem zdravým a dětem se zrakovým, mentálním, tělesným, sluchovým a řečovým postižením, dětem s více vadami a dětem s poruchami autistického spektra. Zřizovatelem je Statutární město Jihlava.

„V centru jsme strávili zhruba hodinu. Viděli jsme, jak se speciální pedagogové věnují zdravým dětem i dětem s různými druhy postižení," říká obránce Jiří Dobrovolný.

Hokejisté si tak prohlédli jednotlivé učebny či koutek s interaktivní tabulí, multifunkční pracovnu s trampolínou pro stimulaci dechu, rehabilitačním bazénem s míčky, posilovacími stroji nebo místnost pro zrakovou stimulaci. Viděli tak i ukázku výuky Braillova písma zrakově postižených dětí.

FINANČNÍ DAR. Hokejisté Dukly Jihlava pomáhají každoročně. Letos směřoval třicetitisícový dar, na který se složila kabina A-týmu, Mateřské škole a Speciálnímu pedagogickému centru na Demlově ulici v Jihlavě. Tomáš Čachotský, Jiří Dobrovolný, Marek Melenovský a asistent trenéra František Zeman dostali od dětí dárečky v podobě papírových bruslí. Foto: Josef Plechatý