Hokejisté Dukly navštívili dětské oddělení nemocnice Jihlava

24.12.2015 / Tomáš Lysý

Hráči A-týmu Dukly Jihlava den před Štědrým dnem zavítali do dětského oddělení jihlavské nemocnice. Malým dětem, kteří předvánoční čas trávily či tráví v nemocnici, předali dárky s motivy Dukly. Celý tým navíc přispěl na dobrou věc, hráči mezi sebou vybrali 40 tisíc Kč, za které bude pořízena na jednotku intenzivní péče dětského oddělení Nemocnice Jihlava speciální sestava nábytku – koupací set pro novorozené děti.

Děti měly z návštěvy tří opor týmu, Jiřího Dobrovolného, Michala Důrase a Marka Melenovského, radost. Vždyť kdo by taky chtěl být před nejkrásnějšími svátky v roce v nemocnici. Po rozdání hned několika dárkových balíčků s motivy Dukly (plakát, kartičky hráčů, magnetky, náramky apod.) předali hráči Dukly dětskému oddělení Nemocnice Jihlava částku 40 tisíc Kč. Peníze budou použity na nákup speciálního nábytku na jednotku intenzivní péče dětského oddělení. Šek bude symbolicky předán při zápase 36. Kola WSM Ligy ve středu 30. prosince, kdy Dukla vyzve Horáckou Slavii Třebíč. A právě na tento zápas naopak zavítá skupinka zaměstnanců dětského oddělení v barvách jihlavského klubu.

Fotogalerie: Návštěva hráčů A-týmu Dukly Jihlava na dětském oddělení Nemocnice Jihlava

„Minulý rok jsme přispívali na specializovanou školku. Kupovali jsme jim tam, shodou okolností, také vanu. Rok předtím jsme byli v jihlavské nemocnici také na dětském oddělení. Měla by to být součást každého z nás. Samozřejmě někdo má možnosti větší, někdo menší. Letos jsme se rozhodli, že přispěje celé mužstvo bez rozdílů. Každého z nás by to mělo hřát na duši, jsou to peníze na dobrou věc,“ shrnul za všechny hráče Dukly kapitán týmu Jiří Dobrovolný.

Není to poprvé, co hráči Dukly přispěli na dobrou věc. Minulý rok podpořili třiceti tisíci korunami Mateřskou školu a Speciální pedagogické centrum na Demlově ulici v Jihlavě. Peníze z kabiny byly použity na pořízení speciální rehabilitační vany.

Předloni předali hokejisté dětskému oddělení Nemocnice Jihlava 30 tisíc korun na pořízení přístroje na odstranění bilirubinu z krve novorozenců. Speciální světlo pomáhá těm nejmenším pacientům, kteří mají novorozeneckou žloutenku.

PENÍZE OD DUKLÁKŮ. Hráči Dukly Jihlava a maminka s děťátkem u speciální koupací vany na JIP dětského oddělení Nemocnice Jihlava. Za vybrané peníze bude pořízen další koupací set. Foto: Tomáš Lysý

Děti měly z návštěvy hokejistů A-týmu Dukly Jihlava velkou radost. Foto: Tomáš Lysý

Foto: Tomáš Lysý