Jihlavští hokejisté navštívili Domov seniorů v Lesnově, do budoucna plánují besídku

31.12.2015 / Tomáš Lysý

Poslední den v roce nebyl jen časem pro připravování se na oslavy spojené s příchodem roku nového. Jihlavští hokejisté Jiří Dobrovolný a Filip Seman za účasti náměstka města Jihlava Ing. Vratislava Výborného navštívili Domov seniorů v Jihlavě – Lesnově. Do rukou ředitele zařízení Mgr. Vladimíra Maštěry předali pozornosti s motivy Dukly Jihlava, určené pro obyvatele Domova. Zároveň se všichni zúčastnění dohodli, že v novém roce uspořádají pro seniory besídku za účasti živé hudby.

Dukla pomáhá. Před Vánoci navštívili hráči Dukly jednotku intenzivní péče Dětského oddělení Nemocnice Jihlava, kterému předali částku 40.000 Kč, vybranou A-týmem červenožlutých. Před derby s Třebíčí předal kapitán týmu Jiří Dobrovolný symbolický šek primáři oddělení MUDr. Martinu Zimenovi, jenž byl, stejně jako ostatní personál Dětského oddělení, oblečen v dresech jihlavské Dukly. Celého počinu si všiml také server hokej.cz ve svém ohlédnutí za 36. kolem WSM Ligy

Poslední den v roce zavítali hráči Dukly do Domova seniorů v Jihlavě – Lesnově. Jiří Dobrovolný a Filip Seman spolu s náměstkem města Jihlavy Ing. Vratislavem Výborným (město Jihlava je zřizovatelem Domova seniorů jakožto příspěvkové organizace – pozn. aut). věnovali řediteli zařízení Mgr. Vladimíru Maštěrovi dárky s motivy Dukly Jihlava, určené právě pro obyvatele Domova. Vzhledem k tomu, že „Dobrých skutků není nikdy dost,“ říká kapitán A-týmu Jiří Dobrovolný s tím, že s vedením zařízení proběhla domluva plánované besídky pro seniory, která se uskuteční v novém roce. „Zahrát by jim měla živá hudba, aby jim zpříjemnila pobyt v domově,“ doplňuje „Dobras“.


DÁRKY PRO SENIORY. Ředitel Domova seniorů v Jihlavě – Lesnově Mgr. Vladimír Maštěra (zleva) a Ing. Vratislav Výborný, náměstek města Jihlavy, které je zřizovatelem zařízení, přebírají z rukou hráčů Dukly Jiřího Dobrovolného a Filipa Semana drobné pozornosti pro klienty Domova. Foto: Tomáš Lysý

Domov pro seniory Jihlava – Lesnov, příspěvková organizace se nachází v pěkném prostředí na okraji města Jihlavy. Areál se skládá ze dvou pětipodlažních budov panelového typu. Obě budovy jsou propojeny koridorem jídelny, ze které je vstup na terasu s altánky, která je využívána hlavně v letních měsících. Na severní straně je park s lavičkami. Domov byl otevřen 12. Května 1976. V roce 1993 získal právní subjektivitu jako příspěvková organizace Města Jihalvy. Domov má kapacitu 146 klientů. Počet pokojů je 88, z toho 30 jednolůžkových a 58 dvoulůžkových. Zřizovatelem příspěvkové organizace je statutární město Jihlava.
Zdroj: Webová prezentace Domova pro seniory Jihlava – Lesnov.