Dukla posiluje útočné řady, do kádru nováčka extraligy přichází Tomáš Kubalík

19.09.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jednatel Dukly Bedřich Ščerban na předsezonní tiskové konferenci avizoval, že podoba kádru ještě není konečná a klub hledá útočníka. Tím se stal Tomáš Kubalík, jenž v úterý odpoledne přijel do Jihlavy a ihned se hlásil na odpoledním prvním tréninku. „ V médiích i agentům jsme prezentovali, že sháníme útočníka. Na Tomáše jsme dostali tip od nezávislé osoby. Kontaktovali jsme hráče a poté agenta. Jednání probíhala v pátek večer, když hrál A-tým v Chomutově. Podařilo se dotáhnout do konce a dnes se podepsala smlouva,“ prozrazuje Bedřich Ščerban. Sedmadvacetiletý pravý křídelník se zkušenostmi ze zámořské NHL, AHL, finské SM Liigy a evropské KHL podepsal s Duklou roční smlouvu. „Těším se na novou výzvu, dlouho jsem v Čechách nehrál. Líbí se mi styl Jihlavy a doufám, že sem zapadnu,“ hlásí nováček v kádru.

Boss Dukly kontaktoval Tomáše Kubalíka v pátek, o čtyři dny později se sedmadvacetiletý útočník již hlásil v krajském městě Vysočiny. Jednání byla hodně rychlá. „Mluvil jsem s panem Ščerbanem. Ptal se mě, zda bych měl zájem jít do Jihlavy,“ prozrazuje odchovanec plzeňského hokeje a vzápětí dodává, co si od nového angažmá slibuje. „Těším se na novou výzvu, dlouho jsem v Čechách nehrál. Koukal jsem na pár zápasů Dukly, líbil se mi její styl a doufám, že sem zapadnu. Jsem rád za poslední zápas se Zlínem, jak se zrodila výhra Dukly. Fandil jsem jí a doufám, že nám to půjde.“

Jak správně říká, dlouho v České republice nehrál. Naposled v sezoně 2008/2009 za Plzeň, poté si do země v srdci Evropy našel cestu v ročníku 2013/2014, kdy oblékal dres Lva Praha v nejlepší evropské klubové soutěži KHL. O rok později, již jako hráč týmu KalPa Kuopio, zapsal čtyři starty za český národní tým (0+4). „Je to moje první velká zkouška v Česku. Když jsem začínal v Plzni, tak jsem byl mladý kluk. Teďka chci ukázat, že na to mám, a budu se snažit hrát co nejlépe,“ sděluje pro klubový web s tím, že v současné kabině našel jedno známé jméno – spoluhráče z mládežnických reprezentací Michala Hlinku.

VIDEOROZHOVOR S TOMÁŠEM KUBALÍKEM

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

TOMÁŠ KUBALÍK

Narozen: 01.05.1990
Post: Útočník
Výška: 187
Váha: 91
Hůl: Pravá
Profil Tomáše Kubalíka na eliteprospects.com


Tomáš Kubalík byl v draftu 2008 vybrán v pátém kole jako 135. v pořadí organizací Columbus Blue Jackets. Za Modrokabátníky nastoupil během dvou sezon ve dvanácti zápasech, při kterých si připsal gól a tři asistence. Draftován byl také do KHL, kde si jej v roce 2010 vybral v prvním kole jako celkově osmého v pořadí Sibir Novosibirsk. Nejlepší evropskou hokejovou klubovou soutěž si ale vyzkoušel za Lev Praha a loni za Slovan Bratislava. Mezitím si bratr plzeňského útočníka Dominika Kubalíka zahrál i SM Liigu, působil v KalPa Kuopio (2014/2015) a část uplynulého ročníku ve Vaasan Sport.

PREMIÉROVÝ GÓL TOMÁŠE KUBALÍKA V NHL ZA COLUMBUS