Hráči A-týmu Dukly Jihlava se složili na dárek pro dětskou JIP Nemocnice Jihlava

18.12.2017 / Petr Palovčík

Kabina A-týmu se složila na vánoční dárek pro pacienty JIP dětského oddělení Nemocnice Jihlava. Částka 30.000 Kč poslouží k nákupu stolečků, které u lůžek intenzivní péče umožní pacientům lepší servis a usnadní práci zdravotnímu personálu. Pod taktovkou kapitána týmu Tomáše Čachotského dnes (18.12.2017) po třinácté hodině finanční hotovost předali Jakub Suchánek, Filip Seman a Richard Diviš. Za nemocnici se návštěvy účastnili primář dětského oddělení MUDr. Martin Zimen, vrchní sestra Simona Hájková a personál JIP. Na vše dohlížel rozesmátý duklácký maskot JD.

Kompletní fotogalerie zde

Do sbírky přispěla celá kabina a nikdo nemusel být dlouze přesvědčován. „Rozhodnutí o podpoře dětského oddělení bylo jednoduché. Často se mluví o tom, že sportovci jsou inspirací pro ty nejmladší a odvádějí je tak od různých rizik. Chtěli jsme proto pomoci trochu těm, kteří se díky nemoci zrovna od možnosti sportovat trochu vzdálili,“ komentoval předání daru Tomáš Čachotský.

Foto: Petr Palovčík

Za vybrané peníze A-týmem budou nakoupeny speciální stolečky k lůžkům na dětské JIP Nemocnice Jihlava. Foto: Petr Palovčík