2:4
(0:1, 2:0, 0:3)

01.10.2010 / Zdeněk Drla

01.10.2010 18:15, NOEN Extraliga juniorů - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra (46. Rittich) - Kolda, Tobola, Zadražil, Hlaveš, Cirhan, Dobrovolný - Polcar, Pometlo, Vysloužil - Protasenja, Mikeš, Kuřítko - Kasalý, Prokš, Brychta - Přidal, Zídek, Pekárek
2

HC Slavia Praha

Meravý - Semrád, Krejčík, Okuliar, Barák, Sedláček, Jaškin, Krejčí, Warneke - Mavrojanidis, Slavíček, Müller - Poletín, Hertl, Klhůfek - Cikánek, Wszolek, Hrouda - Suchánek, Kejdana, Vogel
4
Branky a nahrávky: 25. Kuřítko (Protasenja, Mikeš), 27. Protasenja (Dobrovolný, Kuřítko) - 12. Klhůfek (Poletin, Hertl), 41. Slavíček (Krejčík), 44. Müller (Krejčík), 46. Hertl (Krejčík, Poletin). Rozhodčí: Blecha - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6, navíc Jaškin (SLA) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

Průběh utkání

Na první gól čekali diváci na Horáckém zimním stadionu až do dvanácté minuty první třetiny, kdy jihlavského brankáře Jíru prostřelil mezi betony Pavel Klhůfek. Ten se zmocnil na útočné modré čáře puku, najel si po kruhu před bránu a bekhendovou střelou nedal Jírovi v brance Dukly šanci – 0:1.
Do té doby se hrál opatrný hokej, kdy se žádný týmů nedostal k pořádnému zakončení. Neujaly se pokusy Protasenji, Polcara, ani dorážka Vysloužila. Na druhé straně zkoušeli štěstí hosté. Neuspěli Sedláček ani Poletín.

Ve druhé části hry byli aktivnější domácí. Na začátku 23. minuty se v megašanci ocitl Martin Vysloužil, který se dostal k odražené střele po dělovce Přemysla Toboly. Střílel na prázdnou branku, slávistický gólman Meravý ale zázračně strčil do střely špičku hole a puk tak skončil vysoko nad bránou.

Krátce nato už zvedali domácí ruce nad hlavu po právu, to na světelné tabuli svítil čas 24:25. Dvoumetrový Anatolij Protasenja si povodil slávistické hráče a poslal zpoza brány přihrávku mezi kruhy Martinu Kuřítkovi. Ten se nemýlil a trefil skulinku mezi betony Meravého – 1:1.

Po necelých dvou minutách se jihlavská střídačka radovala znovu. Anatolij Protasenja se trefil z mezikruží pod horní tyčku soupeřovy branky - 2:1. Zbytek druhé třetiny hráli domácí v pohodě. Dvě branky jim nasadily křídla.

Po druhé přestávce ale na led nastoupila úplně jiná Dukla. Kupilo se množství chyb. Hned v prvním střídání udeřila Slavia, když po vhazování ujel všem Bohumil Slavíček a pěknou bekhendovou střelou nedal Jírovi v jihlavské brance šanci – 2:2. To Slavii nastartovalo.

V čase 42:40 byl Štěpán Zídek vyloučen za vysokou hůl a tak hosté dostali výhodu hned čtyřminutové přesilovky. A tu využili dokonale. Střelu Krejčíka ještě Jíra vyrazil těsně před sebe. K volnému puku se ale dostal Jan Müller a trefil poodkrytou jihlavskou klec - 2:3. Druhý úder přišel v druhé polovině Zídkova trestu. Nastřelený puk se odrazil od mantinelu za jihlavskou brankou, puk prošel zezadu pod Jírovými betony. Před bránu se vřítil číhající Tomáš Hertl, který zvýšil na dvougólový rozdíl – 2:4.

Jihlava v závěru přitlačila na pilu. Nedařilo se jí ale usadit se při početních výhodách v pásmu Slavie. V poslední šanci zápasu se ocitl devět vteřin před koncem Martin Vysloužil, kterému poslal přihrávku od mantinelu Adam Pometlo. Vysloužil ale promáchl, současně byl ale faulován Cikánkem. Devět vteřin přesilovky na korekci skóre už nestačilo...

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (trenér Slavie): „Bylo třeba, abychom se trochu zvedli do třetí třetiny. To se nám povedlo hned na začátku, když jsme využili přesilovku. To bylo rozhodující."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Tento zápas se hodnotí velice těžce. Druhou třetinu jsme odehráli parádně. Přesně tak, jak jsem si to představoval. Nevím, co to s klukama je. Do třetí třetiny nastoupili nepřipravení, nekoncentrovaní, dělali minely. Ani gólman nás moc nepodržel. Ale není to jenom o gólmanovi. Šli jsme do třetí třetiny, jako bychom ani nechtěli vyhrát."