5:4sn
(0:1, 2:2, 2:1 - 1:0)

02.10.2010 / Vojtěch Vopat

02.10.2010 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra (41. Rittich) - Zadražil, Dobrovolný, Cirhan, Kolda, Hlaveš, Tobola - Brychta, Pekárek, Mikeš, Prokš, Kasalý, Vysloužil, Zídek, Protasenja, Kuřítko, Pometlo
5

HC Sparta Praha

Kocián - Kolář, Veselý, Sobotka, Drvota, Vítek, Dvořák, Švařiček, Žovinec - Sovík, Kučera, Přibyl - Eis, Rubeš, Antončik - Kniazev, Hanták, Forman - Rybalkin, Merta, Puna
4
Branky a nahrávky: 30. Vysloužil (Mikeš), 35. Mikeš (Kolda, Vysloužil), 49. Pekárek (Zídek), 51. Vysloužil (Pometlo), rozhodující nájezd Vysloužil - 7. Puna (Rubeš), 25. Kolář (Přibyl), 37. Eis (Rubeš, Kolář), 51. Přibyl (Kovář, Veselý). Rozhodčí: Hejduk - Guth, Svoboda. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 49:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Sobotní juniorské utkání začalo gólově. Hned ve 7. minutě se mezi betony brankáři jihlavské Dukly trefil David Puna. Kotouč se od Jírových betonů líně doplazil až za brankovou čáru - 0:1. Zbytek úvodní třetiny byl poměrně vyrovnaný.

Několik minut po siréně, oznamující začátek druhé třetiny, odjížděl na trestnou lavici Roman Kubeš na dvouminutový trest, avšak vracel se asi po třiceti sekundách. Z pravého rohu dostal přihrávku Jakub Kolář a prostřelil Jíru, jako druhý hráč Sparty Praha, od modré čáry.

Netrvalo dlouho a Jihlava se také proslavila. Hned po buly, které vyhrál Roman Mikeš, prostřelil pražského Kociána Martin Vysloužil - 1:2. Za pět minut po sérii vyloučení nakonec Dukla využila stavu čtyř proti třem hráčům na ledě. Po střele Koldy dorážel Roman Mikeš - 2:2.

Hned na to udedl na lavici trestoměřičů Filip Kasalý a toho využila Sparta a před koncem třetity si podržela svůj jednobrankový náskok nad Duklou. Zasloužil se za to Stanislav Eis, který střelil puk do brány. Jíra si kotouč bohužel přišťouchnul do brány vlastní lapačkou.

Třetí dějství bylo úspěšnější pro hráče Dukly. Do odkryté brány zasouval kus černé gumy Jakub Pekárek, když v 49. minutě dostal přihrávku od Štěpána Zídka - 3:3. Červenožlutí hráči přidali další gól o dvě minuty později ve vlastním oslabení, když Adam Pometlo sebral puk hostům a přihrává jej před bránu Martinu Vysloužilovi, které neomylně trefuje poodkrytou klec.

Pražští hráči okamžitě vyrovnali. Přihrávku o mantinel za brankou poslal Jakub Kolář. Na druhé straně brány ji přijal Daniel Přibyl a trefoval se do odkryté brány - 4:4.

Zbytek třetiny se dohrál celkem v poklidu. Jelikož o vítězi zápasu nerozhodlo ani prodloužení, museli přijít na řadu samostatné nájezdy. Jako jediný se v nich prosadil kapitán Dukly Martin Vysloužil, který přinesl pro domácí bod navíc.

Vyrovnaný zápas na obou stranách tedy skončil vítězně pro Duklu Jihlava za stavu 5:4 po samostantých nájezdech.