6:1
(2:1, 2:0, 2:0)

15.10.2010 / Zdeněk Drla

15.10.2010 17:45, NOEN Extraliga juniorů - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Šidlík, Kolda, Randa, Hlaveš, Tobola, Jaroš, Cirhan, Martínek - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Mikeš, Prokš, Brychta - Němec, Zídek, Kasalý
6

HC Slovan Ústí nad Labem

Petrásek (41. Formánek) - Drahorád, Humpolíček, Holomek, Grin, Smetana, Hříbal, Burkovec, Novotný - Pojezný, Bříza, Vávra - Pořický, Daráš, Kuchynka - Keltner, Baránek, Hošek - Racek, Šetka, Krupička
1
Branky a nahrávky: 16. Kuřítko (Randa), 17. Polcar (Šidlík), 30. Zeman (Protasenja), 37. Protasenja (Šidlík), 42. Zídek (Protasenja, Kasalý), 60. Němec (Zeman, Martínek) - 1. Baránek (Bříza, Pořický). Rozhodčí: Polák - Rittich, Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Bříza (UNL) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 56. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 0:1, 6:1.

Průběh utkání

Dukla nevstoupila do utkání "o šest bodů" nejšťastněji. Už po 42 vteřinách mířil na trestnou lavici Michael Polcar. Hostům stačilo pouhých osmn vteřin na to, aby se ujali vedení. Přesně Pálil Martin Baránek - 0:1.

Jihlava srovnala skóre až v 16. minutě, kdy nabídnutou početní výhodu využil Matin Kuřítko, který tečoval před gólmanem Petráskem střelu Filpa Randy od modré - 1:1.

Obrat skóre zařídil po půlminutě, také v přesilové hře, Michael Polcar - 2:1. Od té chvíle začali domácí hrát ve větší pohodě. Sice se objevily šance na obou stranách, ale stav na světelné tabuli se hodně dlouho neměnil. V polovině zápasu udeřila Dukla ve vlastním oslabení. Dvoumetrový Anatolij Protasenja našel ideálně Adama Zemana a ten se nemílil - 3:1. Čtvrtou branku přidal na začátku 37. minuty sám Protasenja po přihrávce mladičkého Petra Šidlíka. Počkal si za brankou, naznačil přihrávku a několika dorážkami procpal puk skulinkou mezi levým Petráskovým betonem a tyčí. Šestnáctiletý obránce Šidlík si tak v tomto utkání připsal dva kanadské body.

Ústí se mohlo vrátit do zápasu těsně před druhou sirénou. Obránce Josef Kolda hákoval v brejku Viliama Daráše a rozhodčí Polák nekompromisně zkrížil ruce nad hlavou. Nařízené trestné střílení ale sám postižený hráč neproměnil a tak se šlo do šaten po čtyřiceti minutách za slibného vedení týmu ve žlutých dresech.

Ve 42. minutě navýšil skóre Štepán Zídek, který se pohotově dostal k odraženému puku před Petráskem - 5:1. Jihlava už v pohodě kontrolovala hru a nepřipustila žádné drama. Kromě 45. minuty, kdy po chybě na útočné modré čáře vyrazil sám na branku Jakub Grin. Skvěle chytající Jíra ale jeho blafák vystihl.

Konečnou podobu výsledku dal po situaci tři na jednoho tři čtvrtě minuty před koncem Ondřej Němec - 6:1.

Ohlasy trenérů

Karel Chládek (trenér Ústí nad Labem): "Vyrovnané utkání jednoznačně rozhodla naše střelba nebo přesněji nemohoucnost vstřelit nějakou branku. Šli jsme v první minutě do vedení, naše hra měla tempo, měla spád, ale po prvním inkasovaném gólu jsme zbytečně znervózněli a potom už jsme nedali vůbec nic. Když máme pět šest vyložených šancí, kdy je hráč sám před bránou nebo nedá samostatný nájezd, tak nemůžeme vyhrát."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): "Bylo to hodně důležité utkání, ale vstoupili jsme do něj, nevím proč, zase špatně. v 50. vteřině jsme dostali gól po hloupém vyloučení. Postupem času jsem ale věřil, že kluci srovnají a otočí zápas. Dneska potvrdili že na to mají. Brankář Jíra nás hodně podržel, vychytal spoustu střel ve druhé a ve třetí třetině. I díky němu mohli kluci hrát ve větší pohodě a nepřipustit žádné drama."