5:3
(0:2, 2:0, 3:1)

16.10.2010 / Vojtěch Vopat

16.10.2010 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Kolda, Šidlík, Hlaveš, Randa, Jaroš, Tobola, Cirhan - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Prokš, Mikeš, Kasalý - Němec, Zídek, Brychta
5

Rytíři Kladno

Ilašenko - David, Gutwald, Kužel, Mnacjan, Steigauf, Tomáš - Bernat, Čurda, Doskočil - Hybner, Knotek, Krpata - Máša, Medřický, Palaščák - Redlich, Strnad, Vyšín
3
Branky a nahrávky: 22. Pometlo (Kuřítko, Protasenja), 22. Mikeš (Prokš), 45. Hlaveš (Polcar), 57. Hlaveš (Ppometlo, Kuřítko), 60. Pometlo (TS) - 2. Medřický (Krpata, Hybner), 4. Palaščák (Knotek, Čurda), 41. Čurda (Knotek, Palaščák). Rozhodčí: Pokorný - Samuel, Zídek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 88. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3.

Průběh utkání

Hned v úvodu bylo poznat, kdo vstoupil do první třetiny lépe. Při druhé minutě se rozvlnila síť za Jírou, když Patrik Medřický přijal přihrávku od Ondřeje Krpaty a zasunul puk do odkryté brány - 0:1. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. O dvě minuty později okusil chuť gólové střely také David Palaščák, který zvyšoval po několikáté střele na 0:2.

V první třetině mohl proměnit skóre ještě David Palaščák, který jel samostatně na Jíru. Domácí brankář střelu vyrazil a hned v zápětí se pokoušelo několik hráčů Kladna ještě dorazit střelu, avšak do brány puk nevyslal ani jeden z nich. Hosté taky mohli jako první mít výhodu jednoho muže v poli. Tuto výhodu ovšem hrubě podcenili a domácím hráčům se dokonce podařilo vystřelit na bránu a to nejenom jednou.

Na konci úvodní části zápasu byl ještě vyloučen David Palaščák za vražení na hrazení. Toho využila Dukla na začátku druhé třetiny. Po střele Martina Kuřítka dorážel Adam Pometlo do odhalené brány. Po necelé půl minutě se opět radovali domácí. Branku se podařilo trefit Romanu Mikešovi, který vystřelil po přihrávce od Marka Prokše - 2:2.

Zbytek druhé třetiny byl plný šancí, ovšem gólmani obou týmu se do čtyřicáté minuty nedali prostřelit. Hosté se polepšili v přesilových hrách až při začátku třetí třetiny. Byl vyloučen Josef Kolda na dvě minuty za podražení. Neseděl tam ale ani půl minuty. Od modré čáry se podařilo, už naposled, prostřelit Jíru Martinu Čurdovi.

Domácí hráči na sebe nenechali dlouho čekat. Z mezikruží vyslal puk Ladislav Hlaveš, který touto střelou vyrovnal na 3:3. Po deseti minutách se opět ocitl puk za zády Ilašenka. Anatolij Protasenja poslal puk na bránu hostů, ale brankář vůbec neměl šanci chytit puk, protože před ním ještě bruslil Ladislav Hlaveš - 4:3.

Čtyři sekundy před koncem ještě udělal poslední změnu Adam Pometlo, který byl faulován. Rozhodčí nařídil trestné střílení a kotouč se po zapískání nacházel za zády Ilašenka - 5:3.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Vstup do utkání jsme měli velice špatný. Kluci po včerejší vysoké výhře podcenili začátek utkání. Kladno hrálo velice dobře. K ničemu nás nepustilo a zaslouženě vedlo. Kluci dostali kartáč v kabině a pak se zvedli. Pomohla nám i ta přesilovka.“