0:6
(0:2, 0:2, 0:2)

18.10.2010 / Zdeněk Drla , Josef Nudera

18.10.2010 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 29. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Matoušek (41. Rudl) - Bálint, Horák, Teper, Zientek, Peslar, Krause, Jindřich, Marek, Miczek, Mráz, Pechanec, Puffer, Číp, Smuž, Lešiga, Kopún, Brezani, Včíslák
0

HC Dukla Jihlava

Rittich - Kolda, Šidlík, Hlaveš, Randa, Jaroš, Tobola, Cirhan - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Prokš, Mikeš, Kasalý - Němec, Zídek, Brychta
6
Branky a nahrávky: 2. Pometlo (Kuřítko), 16. Polcar (Vysloužil), 32. Kolda, 38. Zeman (Vysloužil, Šidlík), 47. Protasenja (Pometlo), 56. Vysloužil (Šidlík). Rozhodčí: Krenželok - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 32:39. Průběh utkání: 0:6.

Průběh utkání

Hostující Dukla předvedla bleskurychlý úvod zápasu. Již ve 2. minutě propálil Matouška Adam Pometlo. Roman Mikeš se dostal do kvalitní příležitosti ke skórování, ale svůj blafák k dokonalosti nedotáhl. Jaroš se v 14. minutě dostal ke skvělé střele, kterou ale chytl Matoušek povedeným semaforem. Druhou branku utkání vstřelila Jihlava v 16. minutě, když se po nahození Zemana ocitl Michael Polcar a zametl puk do branky.

Slibný pas dostal ve druhé třetině Miczek, ale kotouč mu nakonec utekl na zakázané uvolnění. Na 3:0 zvyšovala Dukla po sporném posouzení offsidu, který rozhodčí nezapískal a do střelecké šance se tak dostal ve 32. minutě Josef Kolda a využil ji na jedničku. Skvělý zákrok předvedl Matoušek, když vystartoval proti najíždějícímu protivníkovi a puk mu vypíchl. V 36. minutě se dostal Polcar před poloodkrytou branku, kterou ale nedokázal trefit.

Ve 38. minutě se přesnou ranou k tyči prezentoval jihlavský Zeman - 0:4. Do druhé třetiny nastoupil v brance Havířova na místo Matouška Robert Rudl. Ve 44. minutě se dostal až před Rudla ex-havířovský Protasenja ale nedokázal puk zasunout podél betonů. Ve 47. minutě zvýšil přesnou střelou mezi betony brankáře Rudla Anatolij Protasenja.

V 56. minutě Jihlava zvýšila na konečných 6:0, když puk za čáru dorazil Martin Vysloužil. V závěru zápasu nastřelila Jihlava tyč Rudlovy brány. Do poslední šance se dostal Miroslav Marek, ale brankář Rittich si se střelou poradil a vychytal čisté konto.