4:2
(0:0, 2:2, 2:0)

25.10.2010 / Zdeněk Drla

25.10.2010 17:45, NOEN Extraliga juniorů - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Kolda, Šidlík, Hlaveš, Randa, Zadraržil, Jaroš, Dobrovolný - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Prokš, Mikeš, Kasalý - Matějka, Zídek, Brychta
4

HC Oceláři Třinec

Kotrla - Roupec, Toman, Pavlík, Bezuška P., Rajnoch, Burzala - Řezáč, Hegyi, Rapáč - Herman, Rufer, Bajtek - Sochora, Deveri, Kajaba - Číhal, Pavlík, Chvostek
2
Branky a nahrávky: 33. Vysloužil (Polcar), 38. Hlaveš (Pometlo), 51. Zeman (Šidlík), 55. Polcar (Zeman) - 24. Kajaba (Burzala), 34. Kajaba (Roupec, Řezač). Rozhodčí: Pěšina - Dančišin, Matějíček. Vyloučení: 7:7, navíc Herman (TRI) 10 mn. OT. Využití: 1:0. Diváci: 83. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Průběh utkání

Stává se to tradicí. Juniorka Dukly otáčí zápasy. Dvakrát v sedmi posledních duelech juniorské extraligy udrželi svěřenci trenéra Petra Svobody čisté konto. Pětkrát ale museli dotahovat náskok soupeřů. S Ústím to bylo jenom o gól, s Kladnem, Chomutovem, Litvínovem i s Třincem dokonce o dva. A vždy úspěšně!

Pondělní zápas na Horáckém zimním stadionu mnoho hokejové krásy nepřinesl. Na gól se čekalo až do 24. minuty, kdy několikérý pokus Třineckých proměnil v úvodní branku René Kabaja - 0:1.

Dukla musela přidat na obrátkách. Srovnat stav se jí podařilo až o deset minut později, kdy srovnával kapitán domácích Martin Vyloužil. Tomu naservíroval před odkrytou klec parádní přihrávku Michael Polcar - 1:1.

Z vyrovnání se mladíci Jihlavy dlouho neradovali. Oceláři udeřili v následujím střídání, kdy prostřelil jinak spolehlivě chytajícího Ritticha René Kajaba - 2:1 a Třinec opět vedl.

Do konce druhého dějství se Jihlavě podařilo srovnat zásluhou Ladislava Hlaveše - 2:2. Poté úřadovali už jen "áčkaři", tedy mladíci Dukly, kteří pravidelně nastupují za A-tým Duky Jihlava. Adam Zeman ujel v 51. minutě ujel všem bránícím třineckým hráčům a strhl tak poprvé vedení na stranu domácích - 3:2.

Čtvrtý přesný zásah domácích opět zařídil mladíček Zeman. Našel parťáka z první lajny Michaela Polcara a ten nedal šanci jinak dobře chytajícímu Tomáši Kotrlovi - 4:2.

Dukla v sedmi zápasech po sobě nenašla přemožitele a poskočila na osmé místo tabulky.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér Třince): "Dneska jsme sehráli takové smolné utkání. 54 minut jsme hráli velmi dobře, bohužel těch šest minut jsme pokazili, udělali jsme dvě chyby a soupeř je využil. Ale sehráli jsme jedno z dobrých utkání."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): "Dneska jsme se potkali s velmi kvalitním soupeřem. Třinec hrál velici dobrý hokej, bylo to rychlé. Dneska bych chtěl poděkovat klukům, kteří normálně hrají za áčko. Díky nim jsme zápas otočili. Celý mančaft se mi dneska líbil."