5:3
(1:1, 3:1, 1:1)

30.10.2010 / Matěj Mayer

30.10.2010 12:30, NOEN Extraliga juniorů - 16. kolo

Banes Motor České Budějovice

Hrubec - Semrád, Jank, Jáchym, Klement, Kříž, Předota - Seidl, Marek, Ježek - Šaršok, Sumerauer, Heřman - Přibyl, Zvoník, Rousek
5

HC Dukla Jihlava

Jíra - Randa, Kolda, Hlaveš, Martínek, Cirhan, Jaroš - Vysloužil, Mikeš, Polcar - Kuřítko, Pometlo, Protasenja - Brychta, Zídek, Kasalý
3
Branky a nahrávky: 11. Jank (Ježek), 38. Jáchym (Heřman, Šaršok), 38. Zvoník (Kříž), 40. Přibyl (Zvoník), 60. Ježek - 19. Kuřítko (Pometlo), 30. Protasenja (Pometlo), 52. Pometlo (Kuřítko, Protasenja). Rozhodčí: Poskočil - Ingriš, Vavruška. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 122. Střely na branku: 48:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Průběh utkání

Utkání bylo zpočátku spíše nudné, bez nějakých větších šancí. Za zmíňku stála akce Aleše Ježka, který se důrazně dral před branku a po přesné přihrávce trefil tyč branky Jihlavy. V 10. minutě bylo první vyloučení zápasu a utkání to pomohlo. Kuřítko byl vyloučen na dvě minuty a ihned po buly se dostal před Jíru Jakub Marek. Obránci mu sice nechali hodně prostoru, Jíra si ale svou branku pohlídal. Po další vyhrané buly domácími už se rozsvítilo červené světlo. Tvrdou ranou od modré se totiž prosadil Bohumil Jank. Pak se hrál opět spíše nudný hokej, bez šancí. Změna přišla až koncem předposlední minuty. Vyrovnával totiž gólem do šatny Martin Kuřítko. A mohlo se začít od znova. V první třetině už se poté nic nestalo a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Druhá třetina se zdála být ze začátku stejně nudná jako ta první. Nakonec tomu ale bylo naopak. První vážnější šanci v polovině zápasu přetavil Anatolij Protasenja rovnou v gól. Ujel domácí obraně a překonal Hrubce forhendovým blafákem nad lapačku. Tato branka utkání velmi pomohla. Domácí se pak začali více tlačit do zakončení a hra byla dynamičtější. Ve 36. minutě šli hosté do tří proti pěti. Domácí Jihlavu zatlačili v jejich pásmu, ale dlouho bez gólového úspěchu. Nakonec se napodruhé prosadil střelou od modré Miloslav Jáchym a vyrovnal tak skóre zápasu. Uplynulo přesně 31 sekund a domácí už vedli. Střelu obránce Lukáše Kříže od modré čáry tečoval před Jírou Vladimír Zvoník a poslal domácí do vedení 3:2. Ze strany domácích však ani toto nebyl konec. Osm sekund před koncem třetiny dal gól do šatny Adam Přibyl. Toho nechala obrana Jihlavy samotného před Jírou a Přibyl skóroval bekhendovým blafákem. Po druhé třetině svítil na tabuli stav 4:2 pro domácí hokejisty.

První šanci ve třetí třetině měl Lukáš Sumerauer. Ten přejel modrou čáru a poslal na Jíru tvrdou ránu, která nakonec skončila na tyči. Pak přišla série českobudějovických vyloučení a to poslední potrestala Dukla. V 52. minutě hosté snížili zásluhou Adama Pometla, který ke dvěma asistencím přidal ještě branku. Hra byla celkem vyrovnaná a domácí se museli bát o výsledek. Jihlava je několikrát nebezpečně sevřela ve vlastním pásmu, zvláště pak při přesilových hrách. Dvanáct sekund před koncem byl stav stále 4:3 a tak si při přerušené hře hosté vzali Time - out. Vhazovalo se ve středním pásmu, blíže k brance HC České Budějovice, a tak si hosté odvolali brankáře. Domácí nasadili na buly Aleše Ježka a ten nevídaně skóroval rovnou z buly! Rozhodl tak definitivně o vítězství domácí v poměru 5:3.