4:5sn
(2:1, 1:1, 1:2 - 0:0 - 0:1)

05.11.2010 / Vojtěch Vopat

05.11.2010 18:15, NOEN Extraliga juniorů - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Kolda, Martínek, Hlaveš, Randa, Jaroš, Cirhan, Zadražil - Kasalý, Polcar, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Mikeš - Matějka, Zídek, Brychta - Prokš, Němec
4

Bílí Tygři Liberec

Jelínek (nájezdy Alexa) - Lacek, Karlík, Šelf, Říha, Sobotka, Šimek - Kraus, Jánošík, Kouřil - Bulíř, Kedršt, Miškovský - Skalický, Mulač, Jonák - Bittner, Maďar, Valášek
5
Branky a nahrávky: 18. Polcar (Kasalý), 18. Protasenja (Mikeš), 33. Protasenja (Mikeš), 60. Protasenja (Polcar, Pometlo) - 13. Maďar (Mulač, Valášek), 34. Jonák (Jánošík), 42. Kedršt (Šimek), 58. Kedršt (Kouřil), rozhojující nájezd Bulíř. Rozhodčí: Pražák - Hák, Zíka. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

V úvodu utkání se více dařilo Liberci. V 14. minutě se dostal puk k Jakubu Mulačovi a ten z velmi špatného úhlu střílí na bránu. Kotouč nakonec skončil v levé šibenici - 0:1.

Na závěr třetiny domácí otočili skóre. Filip Kasalý zkoušel přihrávku na Michaela Polcara. Napoprvé se k němu puk nedostal, ale podruhé už ano a prostřelil Jelínka. Hned po něm unikl sám Anatolij Protasenja a střílí puk do pravého horního rohu brány hostů - 2:1.

V druhé části zápasu byli postupně vyloučeni Daniel Miškovský a Patrik Maďar, což pro Duklu znamenalo hru 5 na 3. Anatolij Protasenja trefil puk mezi betony Jelínka z levého kruhu. Liberec už byl v pěti, a tak mohl odpovědět na dvoubrankové vedení Dukly. Vít Jonák dostal přihrávku k pravé tyčce branky a posílá puk do odkryté brány po nahrávce od Filipa Jánošíka.

V závěru třetiny byl vyloučen Lukáš Martínek a toho využil Liberec na začátku další třetiny, když Radim Šimek dostal puk do pravého horního rohu klece domácích - 3:3. Na konci třetího dějství na trestnou lavici usedl Anatolij Protasenja a to byla příznivá situace pro hosté. Jaroslav Kedršt poslal puk mezi Jíru a levou tyčku jeho svatyně.

Dvě minuty zbývaly do konce a byl vyloučen Tomáš Kouřil. Jihlava hrála bez brankáře a to se jim také vyplatilo. Anatolij Protasenja z levého kruhu prostřelil brankáře Jelínka a to znamenalo, že se bude prodlužovat.

Pět minut ani jednomu týmu ovšem nestačilo na změnu skóre. A nájezdy byly velmi vyrovnané. Jediný, kdo svůj nájezd proměnil byl Michal Bulíř, který rozhodl o vítězství Liberce - 4:5.