5:0
(1:0, 3:0, 1:0)

11.01.2011 / Zdeněk Drla

11.01.2011 17:30, NOEN Extraliga juniorů - 2. kolo

HC VERVA Litvínov

Nechvátal - Hora, Čejka, Eminger, Kousalík, Havelka, Zilcher, Bittner - Račuk, Maskal, Smolka, Šrámek, Matai, Kasal, Zavřel, Gerhát, Jurčík, Majdan
5

HC Dukla Jihlava

Jíra - Zadražil, Cirhan, Dobrovolný, Jaroš, Tobola, Hlaveš, Randa, Martínek - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Mikeš - Prokš, Matějka, Malec - Kasalý, Zídek
0
Branky a nahrávky: 18. Mackal (Hora, Havelka), 23. Račuk (TS), 33. Šrámek, 40. Smolka (Gerhát, Majdan), 56. Šrámek (Račuk, Čejka). Rozhodčí: Luczków - Mašek, Hynčica. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 48:23. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

Na první gól čekali diváci na litvínovském zimním stadionu až do 18. minuty. Domácím stačilo sedm vteřin přesilové hry, aby se ujali vedení v zápase. V té chvíli pykal na lavici hamby jihlavský David Dobrovolný, který byl potrestán za zdržování hry, když vyhodil puk mimo kluziště. Skóroval Jiří Mackal po přihrávce Daniela Hory.

Dukle se podařilo přestát bez úhony téměř dvouminutovou početní nevýhodu na konci první třetiny. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Ve 23. minutě nařídil hlavní rozhodčí Luczków trestně střílení poté, co se jihlavský obránce Lukáš Martínek při úniku Marka Račuka provinil sekáním. Sám postižený se pak v souladu s pravidly postavil k exekuci a svoji šanci proměnil - 2:0.

Třetí přesný zásah zaznamenali Litvínovští na začátku 33. minuty. To se prosadil Jakub Šrámek. Čtvrtý gól "do šatny" přidal tři vteřiny před koncem druhé části Pavel Smolka.

Litvínov dokázal využít dvě ze šesti nabídnutých přesilovek. Podruhé se v zápase zapsal mezi střelce v 56. minutě Jakub Šrámek - 5:0. Více už zápas na severu Čech nenabídl.

Dukla Jihlava se po dvoudenní misi z Chomutova a Litvínova vrací bez bodu.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): V zápase bylo několik zlomových okamžiků. Za stavu 0:0 jsme trefili tyčku. Když jsme prohrávali 1:0, dostal se Ladislav Hlaveš do samostatného úniku, ale nedal. Nebyli jsme schopní dát gól. Kdyby nám tam něco spadlo, mohl se zápas vyvíjet úplně jinak. Teď máme období, kdy se trápíme v koncovce. Adam Pometlo střílel do prázdné brány, ale jejich bek mu to na poslední chvíli chytil. Chybělo nám pověstné štěstí.