2:5
(0:2, 0:2, 2:1)

13.12.2010 / Vojtěch Vopat

13.12.2010 17:45, NOEN Extraliga juniorů - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Kolda, Martínek, Hlaveš, Zadražil, Randa, Cirhan - Mikeš, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Prokš, Polcar, Kasalý - Matějka, Zídek, Brychta
2

HC Vítkovice Ridera

Taťák - Žvatora, Hruzík, Kovář, Prokop, Klimíček, Pavelka - Galajda, Vrána, Řehák - Walker, Kolouch, Slovák - Mareček, Šebesta, Richter - Kucsera, Maliník, Hudeček
5
Branky a nahrávky: 52. Protasenja (Pometlo), 58. Kuřítko (Protasenja, Pometlo) - 8. Vrána (Galajda, Prokop), 12. Hruzík (Kolouch, Slovák), 28. Kolouch (Walker, Klimíček), 31. Maliník (Vrána), 52. Richter (Kucsera). Rozhodčí: Kubičík - Bilík, Mlčoch. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 0:5, 2:5.

Průběh utkání

Již v začátku byl zápas vyrovnaný. Ovšem branky dávaly předevšim Vítkovice. V 8. minutě těsně před betonem projel puk do brány z levého kruhu původem z hole Lukáše Vrány. Chvilku po něm se ve vlastním oslabení trefil z mezikruží i Lukáš Hruzík - 0:2.

Ve druhé části zápasu se zhruba v půlce třetiny objevili před bránou domácího týmu Petr Kolouch, Nathan Walker a Jiří Klimíček. Po několika vzájemných přihrávkách skóroval první zmiňovaný. O několik okamžiků později na trestnou lavici usedá Roman Maliník. Když se po dvou minutách vrací na hriště, okamžitě dostává přihrávku od Lukáše Vrány. Střílí na Ritticha a puk končí za jeho zády - 0:4.

Při padesáté čtvrté minutě se do brány trefuje z mezikruží Karel Richter do levé šibenice Rittichovy brány. Hned na to reagoval Anatolij Protasenja, když z pravého kruhu střílel na Taťáka mezi betony.

V závěru poslední dvacetiminutovky se ještě uspěšně trefil Martin Kuřítko, který se trefil do mezírky mezi Taťákem a jeho levou tyčkou. Utkání nakonec skončilo 2:5.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (trenér Vítkovic): "Jsem spokojený s výkonem. Byli jsme rádi, že jsme mohli posílit i o dva hráče, které v Jihlavě máme v mužích. Kluci dodržovali pokyny a až na ty menší výpadky, kdy nás podržel gólman, myslím, že můžeme být spokojeni."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): "Vítkovice přijely ve velké pohodě a bylo to na nich znát. Bohužel my jsme nedokázali proměnit ty šance, které jsme měli. Oni vlastně dali z každé šance gól. Jsou právem druhý, protože předváděli parádní výkon a my jsme svoji nezodpovědností a nedůsledností ten zápas prohráli."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie