8:3
(2:0, 4:0, 2:3)

18.12.2010 / Vojtěch Vopat

18.12.2010 15:15, NOEN Extraliga juniorů - 40. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Kolda, Martínek, Hlaveš, Zadražil, Randa, Tobola, Šťastný - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Prokš, Mikeš, Kasalý - Malec, Zídek, Brychta
8

AZ Heimstaden Havířov

Zelenka - Zientek, Lešiga, Jindřich, Bálint, Krause, Teper - Mráz, Pechanec, Puffer - Peslar, Mach, Brezani - Smuž, Číp, Miczek - Čaja
3
Branky a nahrávky: 14. Pometlo (Kuřítko, Protasenja), 18. Protasenja (Kuřítko, Pometlo), 29. Kuřítko (Pometlo), 34. Vysloužil (Prokš), 36. Protasenja (Kuřítko), 36. Zeman (Polcar), 54. Kuřítko (Pometlo, Protasenja), 56. Protasenja (Pometlo) - 49. Puffer (Mráz), 49. Smuž (Miczek), 57. Pechanec. Rozhodčí: Blecha - Samuel, Zídek. Vyloučení: 4:7, navíc Brezani (HAV) 5 + do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 39:27 . Průběh utkání: 6:0, 6:2, 8:2, 8:3.

Průběh utkání

Sobotní zápas juniorů byl velmi bohatý na góly. Antonín Pechanec odjížděl na trestnou lavici za hákování. Výhody hráče v poli využil Adam Pometlo, který střílí puk do odkryté brány po nahrávce od Martina Kuřítka. O chvilku později v signalizované výhodě posílá puk do brány Anatolij Protasenja, který chvilku vyčkal se střelou, poté udělal kličku a zasouval puk do prázdné brány.

V druhé části zápasu, když šli hosté do tří po faulech Jana Miczka a Radka Čípa, skóroval Martin Kuřítko, který posílal puk mezi betony Zelenky, zde se odrazil a putoval za brankovou čáru - 3:0. Po pěti minutách do brány zamířil také Martin Vysloužil, který po přihrávce od Marka Prokše přejíždí obranné pásmo hostů a kotouč posílá k horní tyčce branky hostů. Další kanadský bod si připsal opět Anatolij Protasenja a o několik vteřin později i Adam Zeman.

Závěrečná dvacetiminutovka byla Havířova. Prvně se od modré čáry trefil Jan Puffer, který střílel mezi betony Jíry. O půl minuty později se radoval také Daniel Smuž. Dukla se ovšem nenechala zastrašit a skóroval opět ještě Martin Kuřítko, který střílel mezi betony Zelenky a za další dvě minuty ještě úspěšně střílel Anatolij Protasenja. Havířov ještě udělal tečku za dnešním zápasem, když sám jel na Jíru Antonín Pechanec, který poslal puk do levého horního rohu Jírovy brány. Utkání skončilo za stavu 8:3.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér Havířova): „Škoda první třetiny, kdy jsme si vytvořili šance, ale neproměnili je. Dostali jsme dvě branky, potom, co jsme si nepokryli hráče v předbrankovém prostoru. Druhou třetinu jsme zbytečně faulovali, dostali jsme se do tří a pak jsme dostali gól na 3:0, což bylo zlomové. Spíš po individuálních chybách jsme dostávali další góly. Třetí třetinu jsme chtěli buď 0:0, nebo vyhrát, což se nakonec podařilo, ale s tím utkáním ani tak spokojeni nejsme."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Ten vstup dneska nebyl špatný. Díky druhé třetině, kdy jsme to zlomili 6:0, tak definitivně odpadli a nechtěli moc hrát. Ve třetí třetině jsme je nechali zvednout dvěma gólama, ale pak už si to kluci pohlídali."