4:2
(3:1, 0:0, 1:1)

08.01.2011 / Vojtěch Vopat

08.01.2011 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Randa, Martínek, Hlaveš, Zadražil, Jaroš, Tobola - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Prokš, Mikeš, Malec - Kasalý
4

HC Rebel Havlíčkův Brod

Pešek - Šíma, Pecen, Richter, Bancíř, Ambrož, Musil - Milfait, Zdražil, Kozlík - Hadrava, Ondráček, Blažek - Varga, Wasserbauer, Szilva - Havel, Doležal J., Doležal O.
2
Branky a nahrávky: 6. Vysloužil (Randa), 10. Polcar (Martínek), 14. Kuřítko (Pometlo, Protasenja), 51. Malec (Prokš, Jaroš) - 7. Ondráček (Milfajt), 42. Hadrava (Bancíř). Rozhodčí: Mech - Mlčoch, Bilík. Vyloučení: 4:4, navíc Zdražil (HBR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 213. Střely na branku: 46:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Zápas začal velmi příznivě pro domácí tým. Filip Randa přihrával puk k levému kruhu na Martina Vysloužila, který přehodil ležícího Peška a kotouč končí kousek za vzdálenější tyčkou v síti. Jihlava se z vedení ovšem netěšila moc dlouho. Po necelých dvou minutách skóroval Filip Ondráček při situaci dva na jednoho. Po přihrávce od Jana Milfaita přehazuje beton Jíry a kotouč končí za brankovou čárou. Dukla vyrovnala, když přesně zamířil Michael Polcar, který poslal puk od modré čáry mezi betony Peška - 2:1.

Dukla pokračovala ve změně stavu na světelné tabuli ve 14. minutě, když na bránu střílel Anatolij Protasenja. Brankář hostů kotouč vyrazil a ujal se ho Adam Pometlo. Ten objel bránu a chtěl zastrčit puk do odkryté brány. Tam však na poslední chvíli stoupl obránce hostů. Nakonec se ke kotouči dostal Martin Kuřítko, který puk střelil do prázdné brány.

Druhou třetinu se začala zlepšovat hra Rebelů. Waserrbauer měl velkou šanci, ale Jíra si z brány vyjel a přikryl puk dříve než se k němu dostali hráči Rebelů. Hned v úvodu třetí třetině přihrával Jan Bancíř na Martin Hadrava, který vystřelil puk do levé šibenice. Dukla ovšem ještě zvýšila, když střílel Ondřej Malec, který při situaci dva na jednoho skóroval do odkryté brány. Zápas skončil 4:2 pro domácí tým.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (trenér Havlíčkova Brodu): „My jsme trochu zaspali v první třetině, ale od druhé třetiny jsme si řekli pár věcí, zrychlili jsme pohyb, zlepšili jsme přístup. Za poslední dvě třetiny jsem hráče pochválil, protože tam si myslím, že jsme hráli velice slušně. Soupeř vyhrál, protože dal víc gólů."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Dneska do zápasu kluci vstoupili velice dobře. Od druhé třetiny polevili, soupeř se do nás začal tlačit a ještěže jsme dali ty góly, jaké jsme dali."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie