1:3
(0:1, 1:1, 0:1 )

13.09.2012 / Ondřej Vlk

13.09.2012 17:00, Extraliga juniorů - 3. kolo

HC VERVA Litvínov

Horák - Kokeš, Cvrk, Svoboda, Malík, Fučík R., Ernst, Hora, Řehoř, Písařík, Kuchař, Válek, Čeřovský, Zdeněk, Ejem, Mical, Švarc, Smolka, Strejček
1

HC Dukla Jihlava

Fučík T. - Tobola H., Kuchta, Pavlas, Mikeš, Gregar, Lupač, Štěpán, Polívka, Vantuch, Vítek, Jícha, Vlček, Zídek, Dundáček, Tobola P., Žáček, Vala, Střecha, Přidal, Horký
3
Branky a nahrávky: 31. Čeřovský (Zdeněk, Válek) - 2. Střecha (TS), 22. Střecha (Vantuch), 51. Mikeš (Tobola, Střecha). Rozhodčí: Hodek - Komárek, Krátký. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 25:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Litvínov nastoupil k druhému domácímu utkání s Jihlavou. Zápas měl vyrovnaný průběh, ale domácí museli celý zápas dotahovat ztrátu. V první třetině Jihlava doslova vlétla do zápasu už v první minutě se hnali na domácího Horáka Vala s Horkým, ale Horák vytasil výborný zákrok lapačkou proti střele Horkého. O minutu později ujel litvínovským obráncům Tomáš Střecha a zastavil ho jen s pomocí faulu Fučík, rozhodčí nařídili trestné střílení a sám faulovaný se štěstím proměnil. Domácí poté přidali na důrazu i aktivitě a vytvořili si několik slibných šancí, ale ani Hora s dorážky neuspěl. Domácí často své akce příliš překombinovali. Litvínovští dál stupňovali svůj tlak, ale ke gólům to nevedlo, a tak první třetinu prohráli.

Ve druhé třetině se Dukle podařilo odskočit do dvougólového vedení, když aktivní Tomáš Střecha prokličkoval domácí obranou a prostřelil Horáka. Domácí opět zlepšili pohyb a usadili se v pásmu Jihlavy. V páté minutě třetí třetiny nebezpečně pálil Zdeněk, ale jeho střela jen orazítkovala tyč. Domácí se ze své aktivity dočkali snížení. V polovině zápasu se po pěkné kombinaci Zdeňka s Válkem prosadil Dominik Čeřovský. Domácí dále odstřelovali hostující branku, po ráně Fučíka musel jeho jmenovec vytáhnout dobrý zákrok lapačkou. Dukla se ve druhé třetině dostala jen do několika šancí, ale vždy byly velmi nebezpečné, zejména když agilní Střecha ztroskotal na lapačce Horáka.

Do závěrečného dějství Litvínov vstupoval s jednogólovým mankem. Ale místo tlaku se domácí nechali zbytečně vyloučit, a tak musel Horák opět předvést své umění. Když se litvínovští začali dostávat do tlaku, tak se opět nechali zbytečně vyloučit, Hora neuhlídal hostujícího hráče a zastavil ho nedovoleně. Jihlava si v této přesilovce vytvořila spoustu šancí. Když už to vypadalo, že Litvínov tlak Jihlavy přestál tak dvě vteřiny před vypršením Horova trestu využil přesilovku Roman Mikeš. Domácí se snažili po zbytek zápasu vyrovnat, ale opět byla proti branková konstrukce, kterou orazítkoval v samém závěru domácí Hora. Litvínov už ani při hře bez brankaře nic nevymyslel, domácí tak doma poprvé prohráli.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC DUKLA JIHLAVA): „Jsou to pro nás strašně důležité body. Hodně nám pomohlo, že jsme od začátku zápasu vedli a domácí museli pořád dotahovat. Hned na začátku druhé třetiny jsme odskočili o dvě branky to bylo klíčové. Litvínov nám pomohl také tím, že byli často vylučovaní a my mohli hrát přesilové hry. V závěru zápasu při tlaku domácích nám přálo i štěstí."

Radek Mrázek (HC LITVÍNOV): „Hokej se hraje na góly a my je bohužel nedali, za třetinu tři střely, tak to zápas nemůžeme vyhrát. Nemůžu klukům upřít bojovnost, ale hrajeme zbytečně komplikovaně. Plno šancí neproměníme, chybí tam to srdíčko prosadit se. Bez střelby a bez gólů se prostě vyhrávat nedá."