0:5
(0:0, 0:2, 0:3)

22.09.2012 / Diana Váňová

22.09.2012 12:00, Extraliga juniorů - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Dundáček, Jícha, Březka, Tobola H., Žáček, Polívka - Vala, Pěška, Přidal - Gregar, Mikeš, Kuchta - Lupač, Střecha, Štěpán - Vlček
0

HC Škoda Plzeň

Příhoda - Houfek, Slavík, Andrlík, Marcel, Kubík, Tichý, Šmíd - Schleiss, Mašek, Zimmermann - Indrák, Přikryl, Kepka - Bastl, Tulačka, Noga - Šimandl, Pašek, Pejchar
5
Branky a nahrávky: 29. Tulačka (Slavík), 34. Schleiss (Pejchar, Šmíd), 51. Schleiss (Noga, Mašek), 58. Zimmermann (Schleiss), 60. Pejchar (Houfek, Šimandl). Rozhodčí: Pešina - Jindra, Kopal. Vyloučení: 9:7, navíc Pěška (JIH) 10 min. OT - Mašek (PLZ) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:5y.

Průběh utkání

Již od počátku utkání byli hosté aktivnější. Hned první přesilovou hru, kterou měli k dispozici, zužitkovali. Gól ovšem nemohl být vinou vysoké hole uznán. Brankář Šťastný měl ale stále více práce než jeho plzeňský kolega. Ten se pořádně zapotil až v 17. minutě, když musel zasahovat proti Pěškovi. Jihlavská dvanáctka, která dostala skvěle namazáno od Přidala, však šanci neproměnila, puk zůstal mezi Příhodovými betony. Ani Šťastný však nezůstával pozadu a několikrát svůj tým podržel. Po první třetině byl tedy stav stále bezbrankový.

Začátek prostřední části vyšel lépe domácím, kteří si vyzkoušeli přesilovku. Nechybělo mnoho a Tomáš Střecha se mohl radovat z gólu, Příhoda však stačil skrýt puk do lapačky. Po pár minutách se ale Dukla musela začít bránit. Dobrou práci odváděli hlavně beci Jícha s Polívkou, kteří často bránili střelám vlastním tělem. Ve 29. minutě si ale hosté přeci jen nadšeně zakřičeli – po návratu Schleisse z trestné lavice se dostali do přečíslení a Vojtěch Tulačka nekompromisně vymetl pravý horní roh branky. Nedlouho na to přidal gól sám Jan Schleiss, který si před bránou počkal na nahrávku, a poté Šťastnému zamířil nad rameno. V závěru druhé třetiny si domácí sice vytvořili tlak na bránu, nic platné jim to ale nebylo, Příhoda zůstal bezchybný.

Třetí třetina byla hodně kouskovaná, nechybělo ani několik potyček mezi hráči. Jihlavští už po většinu času jen bránili a do střelby se moc nepouštěli. Naopak sami inkasovali a opět u toho byl Jan Schleiss, který zopakoval situaci prvního gólu. V závěru se snažili výsledek zvrátit Střecha s Jíchou, jejich pohledná kombinace však gólovým úspěchem zakončena nebyla. Stejného výsledku se dočkal také Ondřej Pěška, kterému úplně nevyšlo zpracování puku, a tak s jeho střelou plzeňský gólman neměl větší potíže. I když se domácí tlačili před plzeňskou branku, jejich záměr nedopadl úplně šťastně. K odraženému puku se dostal Schleiss, který zavezl puk až před domácího branku. Jihlavský gólman si ho sice vybruslil, na dorážku Josefa Zimmermanna už ale zareagovat nestačil. Nepříznivé skóre pro domácí ještě čtyři sekundy před koncem navýšil Daniel Pejchar , který využil přesilovou hru.

Jihlavští junioři tedy potřetí v řadě prohráli, na vítěznou šňůru z úvodu soutěže ale mohou navázat již ve čtvrtek, kdy se představí na ledě Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes byl soupeř lepší. My jsme nedali branku a bez té se nedá vyhrát. Inkasované góly padly po našich hrubých individuálních chybách, které se stále opakují. Musíme na tom zapracovat, chyby odstranit a začít střílet.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Zápas pro nás dopadl dobře, 5:0 je krásný výsledek. Myslím si ale, že úplně neodpovídal průběhu hry, která byla vyrovnanější. Jihlava nebyla nebezpečná do útoku, nevyužívala šance. Naopak my jsme je proměnili, což rozhodlo.