4:7
(2:2, 0:3, 2:2)

Junioři se rozstříleli a odvezli si tři body z města perníku

13.10.2012 / Marek Votke

Jihlavští hokejisté si úvod zápasu pohlídali a dostali se do dvoubrankového vedení. Pardubice však dokázaly odpovědět dvěma přesnými trefami Vachutky. Ve druhé třetině se trefovali pouze hosté, mladíci s Ježkem na prsou vsítili hned tři branky! V poslední periodě si jednoznačné vedení zkušeným způsobem pohlídali a zvítězili 7:4. Družina pod taktovkou Štěpána Moravce ukazuje, že střelecká nemohoucnost je ztracena v nenávratnu.
13.10.2012 16:00, Extraliga juniorů - 12. kolo

HC Dynamo Pardubice

Jirout - Škvor, Pilný, Petira, Bureš, Havel, Chmelař, Vácha, Moučka, Robertson, Vachutka, Březina, Starý, Veselý, Havlík, Voženílek, Poulíček, Schneider, Řezníček, Moravec
4

HC Dukla Jihlava

Fučík - Tobola H., Kuchta, Zadražil, Gregar, Štěpán, Polívka, Vantuch, Pěška, Jícha, Vlček, Prokš, Dundáček, Tobola P., Žáček, Střecha, Přidal, Horký
7
Branky a nahrávky: 14. Vachutka (Havel), 16. Vachutka (Moučka, Škvor), 45. Moučka (Poulíček), 57. Škvor (Starý) - 18. Kuchta (Střecha, Tobola P.), 19. Prokš (Horký, Pěška), 25. Přidal, 35. Dundáček (Gregar, Horký), 40. Pěška (Střecha, Zadražil), 57. Jícha (Přidal, Gregar), 60. Zadražil. Rozhodčí: Stolín - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 7:5, navíc Vachutka (PCE) 10 mnut nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7.

Průběh utkání

Utkání se prakticky po celou dobu neslo ve velmi vysokém tempu. Grandiózní nástup předvedli hosté z Jihlavy, když ve druhé minutě před brankou obdržel puk volný Marek Prokš a otevřel skóre zápasu – 0:1.

To nebylo všechno! V minutě třetí sice Pardubice dorážely na jihlavskou obranu, ale Tomáš Střecha předal kotouč do středního pásma Petru Kuchtovi a ten své sólo zakončil přesně – 0:2.

Hra ani poté na tempu neubrala, domácí ještě více zabrali a přišlo snížení. Daniel Vachutka v čase 15:16 napotřetí dostal puk za Fučíka a bylo to 1:2. Za dvě minutky už bylo vyrovnáno, když opět Daniel Vachutka z mezikruží mířil přesně – 2:2.

Oba celky si potom připravily ještě jednu vážnější šanci. Za domácí to byl Adam Chmelař, který si neporozuměl se zakončením před jihlavským brankářem a na druhé straně zase Tomáš Střecha nedokázal puk posunout od odkryté branky.

Do druhého dějství opět vstoupili pravou nohou hosté. Nejprve Jan Štěpán neprocpal za Jirouta svůj tvrdý příklep, aby o dvě minutky později mohl skórovat Patrik Přidal, jenž vyšťoural puk zpod Jiroutovy výstroje – 2:3.

Potom zase pardubická hala tleskala Fučíkovi, když se ukázkově přesunul do odkryté poloviny své klece a zabránil vyrovnání. Na druhé straně nezůstal pozadu ani Jirout a při sopupeřově ukázal, jak funguje jeho lapačka.

V závěru prostřední třetiny se neukázal nikdo jiný než opět celek Jihlavy. Nejprve se do napůl odkryté klece prosadil Filip Dundáček, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek a hned po něm další kombinaci přesně zakončil Ondřej Pěška – 2:5.

Ani poslední třetina nepřišla gólově zkrátka. Nejprve to byli domácí, kdo se radoval. Přízemní střela Patrika Moučky proskákala mezi betony Fučíka až do klece – 3:5. Hra se poté trošku přibrzdila vinou série vyloučení a na koně se dostala opět Jihlava. Martin Jícha se na modré dostal k puku a jeho nahození skočilo až za Jiroutem – 3:6.

V tu chvíli zbývaly do konce zápasu zhruba čtyři minuty a už to vypadalo, že utkání se pouze dohraje, ale opak byl pravdou. Slovo si vzal pardubický Jan Škvor a spoluprací s Ondřejem Starým dal najevo, že se domácí nechtějí jen tak snadno vzdát – 4:6.

Tento gól hráče v bílém nakopl a rázem se stali pánem na hřišti. V závěru zkusili hru se šesti hráči v poli, ale tento fakt kýžený efekt nepřinesl. Střelou ze střední třetiny uzavřel gólový účet zápasu Vojtěch Zadražil – 4:7.