1:0
(0:0, 0:0, 1:0)

24.11.2012 / Tomáš Lysý

24.11.2012 12:00, Extraliga juniorů - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Žáček, Tobola H., Březka, Tobola P., Dundáček, Polívka - Pěška, Zídek, Gregar - Střecha, Mikeš, Štěpán - Horký, Vantuch, Lupač - Kuchta, Vlček
1

HC VERVA Litvínov

Horák - Cvrk, Kokeš, Ernst, Fučík, Hora, Kasal - Písařík, Šrámek, Jurčík - Trübenekr, Válek, Kuchař - Švarc, Zdeněk, Čeřovský
0
Branky a nahrávky: 59. Zídek. Rozhodčí: Polák - Musil, Toman. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Jihlavská Dukla chytla v posledních zápasech formu a bylo to vidět také na vstupu do utkání. Domácí vletěli na svého soupeře a litvínovský Horák se měl v prvních minutách co ohánět. Všechny pokusy Jihlavy však zneškodnil a postupně se začali osmělovat i hosté. Jejich ofenzivní snažení však utnuly dvě vyloučení mezi dvanáctou a třináctou minutou. Jihlavští hráči měli téměř minutovou výhodu dvou mužů v poli, kterou však nedokázali zužitkovat. Po úspěšně ubráněném oslabení hostů tempo hry opadlo. Šest vteřin před koncem první třetiny byl ještě vyloučen domácí Pěška, takže se téměř celá první přesilová hra Litvínova přesunula do druhé třetiny.

Dělenou početní výhodu ale hosté nevyužili a domácí ubránili i další přesilovou hru. Když nezahrozil Litvínov v přesilovce, tak to zkusil při hře v plném počtu hráčů na ledě. Fučík tak musel nechat vyniknout svojí lapačku. Poté přišly dvě přesilové hry pět na tři, téměř minutu dlouhé a obě dvě měla možnost hrát Jihlava. Jenže Dukla s nimi naložila velmi lehkovážně, a když už se dostala do šance, Horák byl na místě. Za zmínku tak stojí pouze hezká kombinace mezi Hynkem Tobolou a Mikešem, který našel na levém kruhu volného Přemysla Tobolu. Gólman Litvínova se však opět vyznamenal. Na konci druhé části hry pak vystřelil od modré hostující Kokeš, ale protože ani jeden z jeho spoluhráčů nedokázal tečovat puk do branky, šlo se do kabin opět za bezgólového stavu.

Ve třetí třetině bylo jasné, že kdo jako první vstřelí gól, bude mít velkou šanci vyhrát celý zápas. Opět ji začali aktivněji domácí. Přemysl Tobola vybídl ke střele Štěpána, který byl osamocený mezi kruhy, jenže levý beton Horáka byl proti změně stavu. Zanedlouho poté se rozhodl vyřešit situaci dva na dva střelou Lupač, ale jeho střela nebyla ani přesná, ani tvrdá. Tempo hry pak na chvilku upadlo a k vidění byla řada nepřesností.

Zápas mohl rozhodnout ve čtyřicáté osmé minutě hostující Válek, který mezi kruhy číhal na odražený puk. Ten se k němu také dostal. Mladý centr nečekal a rychle vystřelil, jenže Fučík vytáhl proti střele svůj levý beton a zachránil tak svůj tým před pohromou. Pět minut před koncem se naopak vyznamenal gólman hostů Horák, když rozklekem zneškodnil pěknou akci Dukly. Co na tom, že byl stav bezbrankový. K vidění byl rychlý hokej se spoustou šancí a asi tu největší v celém zápase zahodil litvínovský Ondřej Jurčík. Jeho spoluhráči za brankou domácích vybojovali puk a přihráli ho přesně do míst, kde Jurčík stál. Útočník hostů se tak nikým nehlídaný zjevil zhruba pět metrů před Fučíkem, jenže ani potřetí ve třetí třetině gólmana Jihlavy nepřekonal.

Obě mužstva už se pomalu připravovala na prodloužení, když minutu a půl do závěrečné sirény dva jihlavští hráči napadali dva litvínovské obránce. Daniel Hora chyboval na obranné modré a ztratil puk. Toho využil Štěpán Zídek, který zrychlil, dostal se až před Horáka a vymetl levý horní roh jeho klece - 1:0.

Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, jenže se dostali jen k jedné střele, kterou Fučík zlikvidoval. Ve vyrovnaném a pohledném utkání tak nakonec zůstaly tři body na Vysočině. Dukla prodloužila vítěznou sérii již na pět zápasů, naopak Litvínov po dvou výhrách odešel tentokrát poražen.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dneska to byla výborná práce celého mužstva. Poprvé od začátku sezony jsme hráli na čtyři útoky a dali jsme prostor i hráčům, kteří ho zatím tolik nedostávali. Ti se k tomu postavili čelem. Hráli velice zodpovědně a k tomu se přidal i vynikající výkon gólmana. Jediné, co nás mrzí, jsou přesilové hry, na kterých zapracujeme a pokud budeme takhle pokračovat dále, tak si myslím, že můžeme být jenom spokojení.

Radek Mrázek (HC Litvínov):My jsme si to dnešní utkání prohráli vlastně nešťastnou chybou sami. Kluci bojovali, makali, takže musíme jít dál.