4:3p
(1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)

03.01.2013 / Štěpán Duda

03.01.2013 18:00, Extraliga juniorů - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Dundáček, Tobola H., Tobola P., Polívka, Čermák, Jícha - Pěška, Mikeš, Gregar - Mandát, Střecha, Vala - Přidal, Vantuch, Vlček - Štěpán
4

HC Olomouc

Kochta - Rašner, Pšeja, Schejbal, Brančík, Vondra, Nesvadba, Kovář - Lehečka, Číp, Jergl A. - Kunce, Králík, Šťastný - Ostřanský, Novotný, Vaculín - Machala, Beták, Zitka - Jergl J.
3
Branky a nahrávky: 20. Pěška (Tobola H.), 39. Mandát (Střecha), 41. Dundáček (Tobola H., Pěška), 64. Mandát (Mikeš, Dundáček) - 7. Šťastný (Schejbal, Králík), 15. Králík (Šťastný), 22. Číp (Jergl, Lehečka). Rozhodčí: Pokorný - Kotlík, Polák. Vyloučení: 5:6, navíc Králík (OLO) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

Do prvního dějství vstoupili aktivněji hosté. Dostali se do tlaku, protože Dukla zbytečně faulovala. Olomouc se také dostala do vedení. Po sedmi minutách se ve skrumáži před brankou červenožlutých nejlépe zorientoval Jakub Schejbal, který posunul puk na Davida Šťastného, který pod padajícím Fučíkem otevřel skóre utkání – 0:1. Domácí chtěli vyrovnat, ale podruhé inkasovali. Po patnácti minutách se hosté usadili v útočném pásmu, kde se ke střele dostal Lukáš Králík a i s přispěním Fučíkových zad zvýšil náskok – 0:2. Dukla se dočkala snížení v poslední minutě první třetiny. Hynek Tobola poslal přesnou přihrávku Ondřejovi Pěškovi a ten vyřešil tuto situaci bravurně. Jeho střela se otřela o tyč a zapadla do olomoucké svatyně- 1:2.

Olomouc do druhé třetiny vlétla jako uragán. Po dvou minutách se po přihrávce Jergla, prodral k zakončení Radek Číp a prostřelil Fučíka – 1:3. Druhou třetinu kouskovalo mnoho vyloučení na obou stranách. Ve dvacáté sedmé minutě se Jan Mandát uvolnil v rohu a z mezikruží vyzkoušel pozornost Kochty. Dukla měla i další příležitosti Martin Gregar se po polovině utkání dostal do gólové příležitosti. Jeho střela minula Kochtovu svatyni o pár decimetrů a tak zůstával stav 1:3. Snížit domácí dokázali až ve třicáté deváté minutě. Jan Mandát se doslova probil ke svému prvnímu gólu za juniory – 2:3.

Domácí měli výborný nástup do třetí třetiny. Po dvaceti devíti vteřinách přesně tečoval střelu Hynka Toboly Filip Dundáček- 3:3. Gól červenožluté velmi nabudil a nepouštěli Olomouc do hry. V polovině třetiny měly domácí velkou příležitost utkání rozhodnout. Hráli přes minutu přesilovku pět na tři. V povedených kombinacích chyběla pouze gólová tečka. Postupně ztroskotali Roman Mikeš, který netrefil prázdnou branku, další kdo se pokoušel dát gól byl Jan Mandát, toho vychytal Jakub Kochta. Ani Střecha nepřekonal Kochtu . Do konce třetího dějství se už žádný z týmů nedokázal gólově prosadit a tak přišlo na řadu prodloužení.

Prodloužení byla už jednostranná záležitost. Jihlavští junioři měli více ze hry a nepouštěli hosty před Fučíkovu branku. Minuty před koncem prodloužení se po Mikešově střele dostal k dorážce Jan Mandát. Jeho dorážka proletěla pod tělem Kochty - 4:3. Domácí nakonec přetlačili Olomouc a zvítězili 4:3 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec(HC Dukla Jihlava): Olomouc měla po většinu utkání více ze hry. Do utkání jsme vstoupili špatně, připadá mi, že si kluci prodloužili vánoční pauzu. Až od třetí třetiny jsme začali hrát. Můžeme být rádi za dva body.

Kamil Přecechtěl(HC Olomouc): Utkání jsme dobře začali, ale od druhé třetiny jsme kupili hromadu chyb. Hráči nehráli zodpovědně. Ztratit dvougólový náskok nemůžeme. Dukla zaslouženě vyhrála.