2:4
(0:1, 0:2, 2:1)

05.01.2013 / Michal Sedláček

05.01.2013 12:30, Extraliga juniorů - 28. kolo

Berani Zlín

Svoboda (12. Rozum) - Řezáč, Janota, Zbořil, Strojil, Talán, Macharáček, Stuchlík - Kundera, Kovařík, Haloda, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvíl Š., Sedláček, Stránský, Doležálek, Al-Muaqet
2

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Březka, Dundáček, Tobola P., Jícha M., Polívka, Tobola H., Čermák - Mikeš, Gregar, Lupač, Vantuch, Pěška, Vlček, Vala, Jícha L., Střecha, Přidal
4
Branky a nahrávky: 47. Sedláček (Kovařík, Řezáč), 55. Zbořil (Popelka, Jurík) - 4. Střecha (Tobola P.), 26. Vantuch (Jícha), 40. Dundáček (Tobola P., Gregar), 48. Vala (Střecha, Pěška). Rozhodčí: Husička - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 42:33. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Utkání začalo svižně. Hned po třech minutách hry se dostali zlínští do situace dva na jednoho, ale ani jednou ji nevyřešili tak, jak by chtěli. Minutu na to už přišel první gól zápasu a postarali se o něj hosté. Vhazovalo se ve zlínském pásmu. Jihlava buly vyhrála, k puku se dostal Tobola, který přesnou přihrávkou našel mezi kruhy zcela volného Tomáše Střechu a ten se prosadil rychlou střelou zápěstím nad rameno Svobody. V polovině zápasu hráli hosté přesilovku a v ní se do solidní šance dostal Střecha. Dostal zpoza brány přihrávku před bránu, ale jelikož byl moc blízko brankáře Svobody, tak jeho střela skončila na betonech domácího gólmana. V čase 11:17 došlo ke střídání brankářů ve zlínské bráně. Svoboda musel kvůli zranění nohy přenechat místo Rozumovi. V závěru třetiny musel Rozum čelit prvnímu vážnějšímu ohrožení své brány, když střelu Pešky dostal mimo tři tyče koncem vyrážečky.

Prvních pět minuty druhé části hry nepřineslo žádnou šanci. Oba týmy dobře bránily a puk létal z jedné strany na druhou. To až do času 25:37, kdy Dukla nečekaně udeřila. Marek Vantuch projel od modré čáry podél mantinelu, nacpal se před bránu Rozuma a puk mu přes výstroj propasíroval až do brány. Hosté už tedy vedli 2:0, ale ve 28. minutě přišla zlínská přesilovka 5 na 3. Ševci se sice po celou dobu drželi v útočném pásmu, ale nejvážnější šance přišla po střele Janoty. Zvonila tyč, ovšem jen ta boční. Hosté byli ve druhé třetině hodně vylučovaní, ale domácí dnes neměli svůj den a i s trochou smůly nedokázali žádnou početní výhodu využít. Nakonec gól přišel, ale opět do sítě Zlína. 25 vteřin před druhou sirénou přišla střela, kterou Rozum vyrazil. Puku se zmocnil Tobola. Ten předložil kotouč na modrou, kde od mantinelu střílel Filip Dundáček a jeho střela zapadla za záda Rozuma. Gól do šatny byl pro Ševce tvrdou ranou.

Ze začátku třetí třetiny byl pochopitelně aktivnějším týmem Zlín. Tlačil se více do zakončení a snažil se zápas ještě zdramatizovat. Chvíle domácího týmu přišla v čase 46:29. Po přihrávce z hole Kovaříka se sám na modré zjevil Pavel Sedláček. Řítil se sám na Krejčíka a střelou mezi nohy dal Zlínu ještě malou naději na zvrat. Dvougólový náskok Dukly vydržel 58 vteřin. Vala si nabruslil od zadního mantinelu před bránu Rozuma. Zlínský gólman si nepokryl bližší tyč a Jiří Vala mu přes beton propasíroval puk do sítě. Jihlava opět vedla o tři góly. Necelých šest minut před koncem se ocitl sám před Krejčíkem Sedláček, ale jeho pokus zlikvidoval skvěle chytající brankář hostí. O minutu později byl už Krejčík pokořen. Popelka předložil puk z levé strany na pravou, kde byl osamocený Mikuláš Zbořil, ten střílel z první a přes volné místo u tyče Krejčíka dostal kotouč do brány. Více se Zlínu již nepovedlo a po čtyřech výhrách v řadě prohrál. Naopak pro Duklu tato výhra znamená čtvrté vítězství v řadě.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Pro nás důležité utkání, důležité body, nicméně si myslím, že to bylo velice vyrovnané. Nám se dneska dařilo v koncovce, zatímco Zlín měl spoustu šancí, které buď pochytal náš Krejčík v bráně, jenž podal skvělý výkon, nebo to ti kluci spálili. Nám tam padlo v podstatě všechno, co jsme chtěli. Snažili jsme se hrát agresivní hokej, nabádali jsme kluky, aby hodně bruslili a dohrávali. Nicméně tam určitě nebyl úmysl zranit soupeře, pak už záleží na tom, jak to rozhodčí posoudí.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Dobrý soupeř, dobré utkání, pro nás se špatným koncem. Výborně chytal jihlavský brankář, který je podržel ve spoustě šancí. Soupeř nás potrestal za chyby, které jsme udělali, i když jich nebylo moc. Nás mohly vrátit do hry přesilovky, které jsme měli, ale ty jsme nevyužili. Takže, bohužel, dneska bez bodů.