3:4
(2:1, 0:0, 1:3)

12.01.2013 / Jan Salajka

12.01.2013 16:00, Extraliga juniorů - 30. kolo

HC Sparta Praha

Neužil – Bílek, Vítek, Skřivánek, Březina, Veselý, Doležal, Škop, Müller, Bodnár, Brém, Slavíček, Teubner, Pokorný, Brzobohatý, Eis, Matějček, Merta, Procházka
3

HC Dukla Jihlava

Fučík – Mikeš, Gregar, Lupač, Štěpán, Polívka, Vantuch, Pěška, Jícha, Vlček, Březka, Dundáček, Tobola, Přemysl, Žáček, Vala, Střecha, Přidal
4
Branky a nahrávky: 4. Procházka (Matějček, Brzobohatý), 16. Procházka (Müller, Brzobohatý), 58. Škop (Brzobohatý) - 9. Střecha (Pěška), 44. Vlček (Mikeš, Přidal), 44. Střecha (Pěška, Polívka), 56. Střecha (Mikeš). Rozhodčí: Würtherle - Rybáček, Marek. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 45:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Průběh utkání

Utkání začalo tlakem domácích hokejistů, který vyústil v přečíslení tří hráčů. Procházka se ujal zakončení a nemýlil se. Ovšem hosté o sobě dali vědět hned záhy a vyrovnali. V přečíslení se prosadil Střecha. Na jeho trefu brzy odpověděla Sparta gólem Procházky a vyšla z první třetiny lépe než soupeř.

Druhá třetina přenesla nervy drásající momenty, ale branku nepřinesla. Merta vypálil od modré a trefil tyčku, od níž se puk odrazil na brankovou čáru, ale v brance nakonec neskončil.

Třetí dějství bylo především ve znamení jihlavské Dukly. Jen během necelých dvaceti sekund dokázala otočit utkání ve svůj prospěch. Nejprve se trefil Vlček, aby jej o pár vteřin později následoval Střecha. Stejný hráč se ještě trefil v dalším průběhu hry a zajistil svému týmu dvoubrankový náskok.

Sparta dokázala už jen snížit brankou Škopa, ale na víc se nezmohla.