4:2
(0:1, 3:1, 1:0)

24.02.2014 / Václav Trávníček

24.02.2014 16:30, NOEN Extraliga juniorů - 39. kolo

VHK ROBE Vsetín

Vlach – Žabčík, Hryciow, Hruška, Červínek, Zuzaník, Vašíček, Ščotka, Hajda – Pokorný, Klečka, Kuchařík, Daněk, Forch, Jirušek, Stodůlka, Neuwirth, Abdul, Zvonek, D. Tobola
4

HC Dukla Jihlava

Fučík – H. Tobola, Půža, Čermák, Košař, Vala, Dundáček, Žáček – Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, Sladký, Vala, Molnár, Mahút, Bambula, Jícha, Beran.
2
Branky a nahrávky: 23. Zvonek (Ščotka, Hruška), 23. Abdul (D. Tobola, Neuwirth), 31. Neuwirth (Tobola), 41. Zvonek (Daněk) – 12. Čermák (Severa, Březina), 36. Severa (Střecha). Rozhodčí: Trombík – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 242. Střely na branku: 39:25. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Do první třetiny vstoupili lépe Vsetínští. Domácí měli více ze hry, ovšem po nadějném startu přišel tvrdý náraz do zdi. Ve dvanácté minutě byl vyloučen Jirušek a Dukla početní výhodu využila už po jedenácti vteřinách. K puku se dostal Roman Čermák, zkusil na domácího Vlacha vyzrát přes klubko clonících hráčů a skutečně slavil úspěch. Střela, kterou zřejmě strážce vsetínské svatyně neviděl, zaplula za jeho záda a znamenala vedení celku z Vysočiny - 0:1. Dvě minuty na to mohl hosty podruhé rozjásat Hynek Tobola. Jihlavský útočník stál sám před odkrytou klecí, gólman Vlach však předvedl klíčový zákrok utkání. Na poslední chvíli vložil do střely hokejku, jejímž koncem kotouč vyrazil mimo tři tyče.

Domácí se začali znovu dostávat do hry a zkraje druhé třetiny v rozmezí osmi vteřin dokonce dvakrát udeřili. Nejprve Hruška v přesilovce zavezl puk do útočného pásma a předal ho Ščotkovi. Jeho ránu sice Fučík vyrazil, ale jen na druhou stranu, kde najížděl osamocený Dalimil Zvonek, jenž kotouč uklidil puk do odkryté branky - 1:1.. Vzápětí Dominik Tobola vyhrál v útočném pásmu bully, přihrál Jindřichu Abdulovi a ten nekompromisní ranou otočil skóre na 2:1. Srovnat nepříznivý stav mohl Březina, jenže z bezprostřední blízkosti narazil jen na připraveného Vlacha. V polovině zápasu se tak znovu prosadili hráči v zelenožlutých dresech. Ve vlastním oslabení si to do dvou obránců hostů namířil Robert Neuwirth, oba obehrál a sám před Fučíkem zamířil přesně mezi jeho betony. Vsetín vedl 3:1 a vše nasvědčovalo tomu, že si jde za vítězstvím. Naději ale pro Jihlavu vykřesal Jiří Severa, když dorazil Střechův pokus z protiútoku, a snížil na rozdíl jedné branky - 3:2.

Ještě než se však mohli hosté zvednout k závěrečnému náporu, přidal zkraje třetího dějství svoji druhou branku v zápase Dalimil Zvonek a to znamenalo konec jihlavských nadějí - 4:2.. Svěřenci Petra Svobody sice několikrát zahrozili, vypracovali si dokonce šanci dva na jednoho, ale Vala v rozhodující chvíli zvolil místo přihrávky střelu a puk se za brankovou čáru nedostal. A protože si Vlach další nahození a zblokované střely pohlídal, stav už se do konce utkání nezměnil.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): „Dnešní zápas z mého pohledu rozhodla naše tyčka v první třetině, kdy jsme mohli jít do dvoubrankového vedení. Dalším faktorem naší prohry byla ustrašenost, nechtěli jsme hrát a naopak na Vsetínu bylo vidět, že chce vyhrát a to dnes rozhodlo.“

Luboš Jenáček (HC Vsetín): „Jsme rádi, že jsme vyhráli za tři body. Doma to je naše povinnost. Utkání jsme začali dobře, soupeře jsme přestříleli, ale paradoxně to byla Jihlava, kdo vedl. Ve druhé třetině jsme měli produktivní úsek hry, kdy jsme otočili stav na 3:1. I když jsme poté ještě inkasovali, tak myslím, že naše třetí branka zápas rozhodla. Branka na 4:2 v úvodu třetí třetiny nás uklidnila, Jihlava byla dole a poté už jsme zbytek utkání dobře odbránili.“