Organizační opatření domácích extraligových zápasů HC Dukla Jihlava

07.09.2017 / KLUB

HC Dukla Jihlava vstupuje do nové sezony, která bude po dvanácti letech extraligová. Horácký zimní stadion v předsezonní pauze prošel takovými úpravami, že splnil požadavky na udělení licence. Bylo zlepšeno zázemí pro domácí a hostující tým, zřízen systém videorozhodčího a antidopingová místnost. Od nové sezony nebudou sloužit k občerstvení bývalé prostory Peťanovy pizzy, místo nich zde bude druhé V.I.P. prostory a Press centrum. K většímu pohodlí návštěvníků budou sloužit nové turnikety a část zrekonstruovaných toalet. Návštěvní řád HZS prošel aktualizací. Vedení klubu předem žádá o dodržování níže uvedených organizačních opatření a předem děkuje za jejich dodržování.

Přehled nejdůležitějších změn a novinek:

- Zrušena restaurace Peťanova Pizza, jejíž prostory nyní slouží jako VIP G a Press Centrum
- Čtečky mobilních vstupenek u vstupu A, C, F (bordó turniket - nový)
- Nové turnikety u vstupu A, C a F
- Nové pokladny a odbavovací systém
- Vstup B1 je pouze služebním vstupem pro hostující tým a Českou televizi
- Modernizace čtyř sociálních zařízení
- VSTUP DEF slouží pouze jako vstup, po zahájení utkání bude uzavřen. Otevřen bude opět na konci zápasu jako východ. V průběhu zápasu a o přestávkách je uzavřen.
- Nový Návštěvní řád Horáckého zimního stadionu
- Přísný zákaz kouření
- Permanentní vstupenky možné zakoupit pouze na Infocentru

NOVÝ PLÁNEK HORÁCKÉHO ZIMNÍHO STADIONU:

SEKTORY A VSTUPY HORÁCKÉHO ZIMNÍHO STADIONU:

VSTUP A, F, G: Vstupy pro domácí fanoušky.

VSTUPY C: Vstupy pro domácí i hostující fanoušky. U tohoto vstupu se nachází dvě pokladny a čtyři turnikety.

VSTUP B1: Služební vstup pro hostující tým a pro Českou televizi. Tento vstup NENÍ MOŽNÉ VYUŽÍT na karty partner, press, akreditace apod. Po konci utkání slouží jako jeden z východů.

VSTUP D: Vstup pouze pro držitele VIP karet (VIP prostory D)

VSTUP DEF: Slouží pouze jako vstup, po zahájení utkání bude uzavřen. Otevřen bude opět na konci zápasu jako východ. V průběhu zápasu a o přestávkách je uzavřen.

VSTUP G: Ze vstupu G je možné chodit do ochozů stadionu. Zároveň je odtud možné vstoupit do VIP G a Press Centra (po prokázání odpovídající karty VIP, Press nebo Akreditace).

Hráči mládeže projdou na kartu MLÁDEŽ pouze na starých (stříbrných) typech turniketů na vstupech A, F, G, DEF.

„Z důvodu správního řízení není možné VSTUP DEF během utkání otevřít. Jsou zde např. WC a pokud bychom vstup DEF měli otevřený i během utkání, museli by fanoušci chodit na toalety přes turnikety. Tento vstup bude na konci utkání opět otevřený a poslouží jako východ,“ vysvětluje jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Horácký zimní stadion se otevírá vždy hodinu před zápasem. V případě začátku v 17:30 budou vstupy otevřeny od 16:30. Nedělní domácí utkání začínají v 16:00, vstupy tedy budou otevřeny od 15 hodin.


Turnikety:

Horácký zimní stadion prošel rekonstrukcí a úpravami tak, aby byl zvýšen komfort návštěvníků. K tomu patří i nový pokladní systém a instalace zcela nových turniketů, které zvýší průchodnost. Na zápasy Tipsport extraligy ledního hokeje se samozřejmě dá očekávat vyšší návštěvnost.

Nové turnikety jsou instalovány u vstupu A, vstupu F a vstupu C (viz plánek výše) U těchto vstupů zůstaly také původní turnikety. Vstup G a vstup DEF disponuje doposud pouze původními turnikety.

„Kvůli očekáváným vyšším návštěvám byl rozšířen systém turniketů. Tak, aby fanoušci lépe prošli. Nicméně je třeba si uvědomit, že pokud pojedeme na kapacitu vyprodáno, i tak mají nové turnikety nějakou průchodnost, takže by za hodinu měly zvládnout odbavit naplněný Horácký zimní stadion. Vyzýváme fanoušky, aby mysleli na to, že bude návštěvnost vyšší a jeden turniket má průchodnost cca 600 – 800 lidí za hodinu. Turnikety nejsou schopné za 15 minut obsloužit vyprodaný stadion“ podotýká jednatel klubu Bedřich Ščerban s tím, že vedení klubu chtělo umístit u vstupu C více turniketů, ovšem vzhledem k nařízení Hasičského záchranného systému to Dukle nebylo umožněno.

Současná maximální kapacita Horáckého zimního stadionu je 6500 diváků. Během postupové baráže byla kapacita z bezpečnostních a organizačních důvodů snížena na 6200 diváků, poté vzhledem k zvládnutým organizačním opatřením lehce navýšena na maximálních 6500 míst.


Vstupenky přes Ticketportal:

VYTIŠTENÉ PAPÍROVÉ: S vytištěnými vstupenkami z Ticketportalu je možné využít všechny vstupy, tedy A, C, F, G a DEF.
MOBILNÍ VSTUPENKY: Čtečky vstupenek z mobilních zařízení budou u vstupů A, C a F. Naopak vstupy DEF a G těmito čtečkami nedisponují. Čtečky QR kódů zatím nebudou k dispozici.


VIP prostory, Press centrum, Akreditace

V provozu zůstává VIP D, který bude hlavním VIPem na Horáckém zimním stadionu. Je zde nově vybudován i Skybox pro vedení a realizační tým hostů.

Nově byl zřízen VIP G, který bude v prostorách bývalé restaurace Peťanova pizza.

V těchto prostorách je nově zřízeno také Press centrum. Zde si mohou akreditovaní fotografové vyzvednout vesty. Po skončení utkání bude v Přess centru probíhat tisková konference (doposud tomu tak bylo ve VIP D). Vedoucím Press centra je Tomáš Lysý z marketingového oddělení klubu.

O akreditace je možné žádat u Zdeňka Drly z marketingového oddělení klubu na e-mailové adrese drla@hcdukla.cz. Žádným jiným způsobem není možné akreditaci zajistit.

JEDNORÁZOVÉ AKREDITACE
O akreditace na jednotlivá utkání Tipsport extraligy ledního hokeje je možné žádat pouze u pana Zdeňka Drly na e-mailové adrese drla@hcdukla.cz. Pokud bude akreditace schválena, bude připravena k vyzvednutí na Infocentru Horáckého zimního stadionu (foto níže) 60 minut před zahájením utkání.
CELOSEZONNÍ AKREDITACE
O celosezonní akreditaci je možné zažádat na e-mailové adrese drla@hcdukla.cz. Pokud bude celosezonní akreditace schválena, je možné jí vyzvednout v Press centru Horáckého zimního stadionuu Tomáše Lysého, šéfa Press centra.
Více informací v sekci Pro média


Toalety, sociální zařízení:

V souvislosti s úpravami Horáckého zimního stadionu byly rekonstruovány čtyři toalety. Fanoušci se z nich budou moct těšit a využít je již na první domácí extraligový zápas. V souvislosti s incidentem po posledním přátelském utkání na sezonu 2017/2018, kdy byl na stávajícím WC kompletně zničen jeden pisoár, byl klub donucen postavit u vstupu ke každému WC jednoho pořadatele. HC Dukla Jihlava opětovně upozorňuje na nulovou toleranci jakéhokoliv vandalismu v prostorách Horáckého zimního stadionu.


Předprodej a prodej vstupenek na domácí zápasy Dukly:

Vstupenky na domácí utkání Dukly Jihlava v sezoně 2017/2018 je možné zakoupit několika způsoby:

AUTOMATICKÁ POKLADNA: Automatická pokladna se nachází na rohu Infocentra HZS u posuvné brány a je v provozu 24 hodin denně. Je možné na ní koupit vstupenky na následující tri domácí zápasy Dukly Jihlava (pokud je nějaký z těchto zápasů vyprodán, je prodej lístků na toto utkání zastaven a v nabídce je další utkání v pořadí). Zájemce si může vybrat lístek na stání pro dospělé nebo pro děti a platit v hotovosti.

KOUPĚ NA INFOCENTRU HZS: Klub pravidelně prodává vstupenky půlhodiny před začátkem bruslení veřejnosti a půl hodiny po jeho začátku. Přesné termíny bruslení veřejnosti a s tím související časy prodeje najdete na rozpisu ledu.

KOUPĚ PŘES TICKETPORTAL: Snadná a jednoduchá cesta, jak lze zakoupit, resp. rezerovat vstupenky. Po registraci na Ticketportalu je možné rezervovat/zakoupit vstupenku na nejbližší zápasy Dukly, aktuálně na celé září. Rezervované vstupenky jdou vyzvednout (zaplatit a vytisknout) na všech prodejních místech Ticketportalu. Přes Ticketportal jde vstupenku nejen rezervovat, ale rovnou i zakoupit. V případě zakoupení nabídne Ticketportal možnost vytištění vstupenky. Pakliže uživatel tuto možnost nemá, může mu být vstupenka vytištěna na všech prodejních místech (viz výše).

Čtečky vstupenek z mobilních zařízení z Ticketportalu budou dostupné u vchodu A, C a F (bordó turnikety - nové). Čtečky QR kódu zatím nebudou k dispozici.

KOUPĚ V DEN UTKÁNÍ: V den utkání budou pokladny otevřeny hodinu a tři čtvrtě před začátkem utkání. Tzn. při začátku zápasu v 17:30 budou pokladny otevřeny v 15:45. Při nedělních zápasech, jenž začínají v 16:00, se pokladny otevírají v 14:15.

Horácký zimní stadion se otevírá vždy hodinu před zápasem. V případě začátku v 17:30 budou vstupy otevřeny od 16:30. Nedělní domácí utkání začínají v 16:00, vstupy tedy budou otevřeny od 15 hodin.


Vstupenky online na Ticketportalu



Vedení HC Dukla Jihlava, s.r.o děkuje návštěvníkům utkání domácích utkání Dukly za akceptování a dodržování výše uvedených organizačních opatření. Pojďme si společně užít novou extraligovou sezonu.