Švýcar Chris Habegger jel 2000 kilometrů a 14 hodin. Chtěl být s týmem i v horších časech

27.04.2018 / KLUB

Dukle fandí téměř 40 let. Dobře si pamatuje generaci z let 1981-1985, která vyhrála čtyři jihlavské tituly v řadě. Byl u sestupu v roce 1999, o pět let později se radoval z návratu do extraligy, za rok zažil opětovný pád dolů. Spolu s dalšími fanoušky čekal Švýcar Chris Habegger (na fotce druhý zleva) dlouhých 12 let, než se klub znovu dostal do nejvyšší soutěže. Opět pouze na rok. I když věděl, že záchrana extraligy je téměř ztracena, neváhal v neděli 22.4.2018 sednout do auta, během více jak 7 hodin ujet téměř 1000 kilometrů a shlédnout zatím poslední zápas Dukly v extralize. Poté opustil Horácký zimní stadion a dal se na dlouhou štreku zpět do Bielu, do své domoviny. V pondělí (23.4.2018) odpoledne adresoval klubovému vedení e-mail, který nyní redakce webu zveřejňuje v plném znění.
Po Tomáši Čachotském, Petru Vlkovi, Bedřichu Ščerbanovi a ohlédnutím se za tiskovou konferencí tak přinášíme i vyjádření fanouška.

Přátelé,

včera večer (neděle 22.4.2018) jsem v čase 19.30h z HZS odjel se slzami v očích do Švýcarska. Dorazil jsem ráno ve 03.15h. Věděl jsem, do čeho jdu. Chtěl jsem být s mužstvem, chtěl jsem byt na stadionu. Věřil jsem na kladenský zázrak, ale bohužel…

Nicméně, tenhle sestup je pro mě hodně krutý, klukům se nedá nic vyčítat. Dukla hrála parádní zápasy a důstojnou roli celou sezonu. Užil jsem si svoji permanentku a byl jsem snad na 15 až 20 utkáních celkem doma i venku. Auto mně za to moc nepoděkuje, najel jsem snad 35.000km tuhle sezonu 

Chci Vám všem srdečně poděkovat za těžkou, odvedenou práci. V rámci možností, co Vám město Jihlava poskytlo, je to téměř zázrak. Vím, o čem mluvím – zažil jsem to samé v EHC Biel-Bienne po postupu do National League A ve Švýcarsku.

Smekám a jsem vděčný, ze DUKLA JIHLAVA dýchá díky Vám všem. Odvedli jste neskutečný kus práce od jednatele až do účetnictví, marketingu a sekretariátu.

Do šatny obrovské díky patří Bohoušovi, Jindrovi a celému týmu včetně trenérů.

Kustod, masér – tenhle STAFF tráví x-hodin v šatně, je vždycky připravený – jsou první a poslední co odejdou: KLUCI, moc a moc děkuji za to všechno.

Jsem a zůstanu věrným fanouškem DUKLY. Je to kus mého života, který je s Duklou velice úzce spojený. Cítím se v Jihlavě doma, a že mám téměř «otevřené dveře» všude na Dukle, si strašně cením a udělá mi to velkou radost.

Pokud je potřeba a mohu Vám cokoli pomoct, stačí říct. Doufám, že na radnici si konečně uvědomují, že VRCHOLOVÝ HOKEJ do Jihlavy patří. Klidně jim to zase napíšu a trochu je naštvu 

Srdečný pozdrav z Bielu.
Přeji Vám všem zaslouženou dovču.

Christoph Habegger

Originální znění e-mailu od Christopha Habeggera

Chris Habegger se svým synem Kevinem. Foto: Archiv Chrise Habeggera