„Byl to boj,“ hodnotí utkání s Kadaní Roman Hlouch

09.11.2005 / Luban

„Byl to boj. Nakonec jsme byli šťastnější, ale zasloužili jsme si vyhrát,“ krátce a výstižně zhodnotil vítězství nad Kadaní domácí tahoun Roman Hlouch. „Dnes to byl hokej plný nepřesností. Ze začátku se nám nedařilo udělat nic do útoku, ale naštěstí se nám v dalším průběhu povedlo odskočit o dva góly. Pak jsme to týmovým duchem udrželi, takže to bylo vydřené vítězství,“ prozrazuje po zápase věčně usměvavý domácí brousek Jonáš Fiedler.

Dukla chtěla před domácím publikem odčinit porážku z Brna, jenže do utkání vstoupila nervózně a po celou první třetinu si nedokázala vytvořit vážnější příležitost. Ohrozit pozorného Hübla se podařilo jen Hlouchovi, který se ocitl po chybě Hlavatého sám před hostujícím brankářem, jenže svojí šanci nedokázal využít. „Položil jsem si gólmana a chtěl jsem to trefit nahoru, ale postavil se mi puk a netrefil jsem to. Je to škoda, mrzí mě to,“ hodnotil svojí gólovou příležitost Roman Hlouch.

Do druhé třetiny se povedlo lépe vstoupit hostům z Kadaně, když se ve 28. minutě s pomocí Suchana přesně trefil Tvrdek. Jenže domácí nesložili zbraně a vyrovnat se povedlo Bakusovi. “ Říha mi to nahrál od mantinelu a já jsem to golfem trefil, což se u mě moc nestává,“ skromně prohlásil domácí kapitán Oldřich Bakus. Za chvíli už bylo na Horáckém zimním stadiónu veseleji, to když přidal další střelecký úspěch v přesilovce 4 na 3 Hlouch. „Máme nacvičeno, že to střílím, ale nějak se nám nedařily nahrávky, tak jsem to zkusil vystřelit, protože jsem viděl, že je tam chumel hráčů a prošlo to tam, líčil střelecký zápis Roman Hlouch. Druhý gól v síti Kadaně zapůsobil na hosty jako studená sprcha, po zbytek druhé části se nedokázali dostat do hry. „Utkání se pro nás vyvíjelo dobře, vedli jsme 1:0, jenže pak přišlo zbytečné vyloučení. Z přesilovky, kdy jsme mohli hrát 4 minuty v početní výhodě, jsme hráli nakonec my ve třech a to si myslím, že rozhodlo,“ věděl příčiny obratu v utkání Robert Plaček. I opora Kadaně Jaroslav Hübl viděl chvíli, kdy se utkání lámalo. „Do prvního gólu Jihlavy jsme hráli dobře, hráli jsme svojí hru. Dařilo se nám to a nepouštěli jsme je moc do šancí. Po tom druhém gólu jsme přestali hrát a Jihlava byla lepším týmem až do konce,“

Poslední dějství přineslo brankové příležitosti na obou stranách, jenže čarovali oba brankáři a tak se ujala pouze střela Bakuse z 54. minuty. Domácí Dukla poté Kadaň k závěrečnému tlaku nepustila a pozornou obrannou hrou si připsala zasloužené vítězství. „Začali jsme nervózněji, první část byla vyrovnaná. Od druhé třetiny jsme si řekli, že musíme hrát lépe a soupeře jsme začali přehrávat,“ zhodnotil utkání střelec dvou branek Oldřich Bakus. Věděli jsme o Jihlavě, že dobře brání, takže jsme se snažili dostávat puky za červenou a nastřelovat to k nim. Chtěli jsme hrát také bez vyloučení, což se nám nepovedlo a dostali jsme 2 góly v oslabení. litoval po zápase hostující strážce svatyně Jaroslav Hübl.